Zijn zwarte zonnepanelen efficiënter?

Zwarte zonnepanelen Het silicium dat wordt gebruikt in zwarte panelen of monokristallijn is veel zuiverder en verfijnder dan het polykristallijne dat in blauwe panelen wordt gebruikt. Zwarte panelen worden vaak gezien als hogere kwaliteit omdat ze meer energie produceren en efficiënter zijn dan polykristallijne panelen.

Zijn zwarte zonnepanelen efficiënter?

Zwarte zonnepanelen Het silicium dat wordt gebruikt in zwarte panelen of monokristallijn is veel zuiverder en verfijnder dan het polykristallijne dat in blauwe panelen wordt gebruikt. Zwarte panelen worden vaak gezien als hogere kwaliteit omdat ze meer energie produceren en efficiënter zijn dan polykristallijne panelen. Naast energie-efficiëntie absorberen zwarte panelen ook meer licht dan blauwe. Dit betekent dat zwarte panelen meer zonnestralen kunnen absorberen, waardoor meer zonne-energie wordt gegenereerd.

Dit leidt ertoe dat er meer energie wordt geproduceerd voor uw huis of bedrijf. Door hun monokristallijne structuur absorberen zwarte zonnepanelen licht en wekken ze efficiënter elektriciteit op dan polykristallijne blauwe zonnepanelen. Omdat je er minder nodig hebt om dezelfde hoeveelheid elektriciteit op te wekken, zijn zwarte panelen op de lange termijn meestal goedkoper en nemen ze minder dakruimte in beslag. Zonnepanelen zijn efficiënter bij lagere temperaturen, dus het is belangrijk om het systeem zo te ontwerpen dat ze koel blijven.

Om de panelen volledig zwart te maken, wordt een donker frame en steunvel gebruikt in plaats van het gebruikelijke zilveren frame en de witte achterkant. Zwart absorbeert meer warmte, verwarmt de panelen en maakt ze iets minder efficiënt dan ze anders zouden zijn. Deze vermindering van de efficiëntie wordt echter ruimschoots gecompenseerd door het feit dat zwarte panelen monokristallijne cellen met een hoger rendement gebruiken en dus de onderliggende technologie optimaal is in termen van efficiëntie. Zwarte fotovoltaïsche panelen zijn gemaakt van eenkristallijn silicium dat bekend staat als monokristallijn.

Deze zonnepanelen zijn uiterst efficiënt en functioneren goed bij weinig licht. Vanwege hun efficiëntie heb je minder zwarte panelen nodig. Als u met beperkte ruimte werkt, zijn zwarte zonnepanelen een praktische oplossing. Van praten met klanten en zonne-installateurs, de algemene overeenkomst is dat geheel zwarte zonnepanelen er over het algemeen beter uitzien.

Dit is vooral het geval als u een donker gekleurd dak heeft, maar het is ook waar als uw dakbedekkingsmateriaal licht gekleurd is. Hoewel de zwarte platen en het frame deze zwarte panelen een slanker uiterlijk geven, neemt dit de efficiëntie enigszins af. Volledig zwarte panelen warmen niet alleen sneller op, maar zorgen ook voor minder lichtopname. Op panelen met witte platen wordt ongebruikt licht gereflecteerd en vervolgens opgesloten om door de zonnecel te worden gebruikt.

Dit verhoogt de stroom van de cel en maakt cellen met wit vel iets efficiënter. Over het algemeen zijn alle zwarte panelen echter slechts 0,5% minder efficiënt, dus het is geen groot verschil. Verwissel de witte achterkant voor een zwarte, en je krijgt een paneel dat van een afstand bijna helemaal donker lijkt. De verschillen tussen blauwe en zwarte zonnepanelen die tegenwoordig op de markt zijn, gaan veel verder dan hun kleur en esthetische aantrekkingskracht.

Dit type paneel wordt meestal op de markt gebracht voor speciale toepassingen, zoals luifels, carports en kassen. De hogere kosten zijn echter voor veel mensen de moeite waard, omdat monokristallijne zonnecelpanelen efficiënter zijn in het opwekken van elektriciteit dan polykristallijne zonnecelpanelen. Als het gaat om het kiezen van de juiste zonnepanelen voor uw huis, heeft u misschien huizen met verschillende gekleurde panelen gezien. Monokristallijne cellen zijn duurder dan polykristallijne en dus zijn zwarte PV-panelen duurder dan standaard donkerblauwe polykristallijne panelen.

Omdat zonnecellen efficiëntie verliezen naarmate ze opwarmen, zijn volledig zwarte zonnepanelen iets minder efficiënt omdat de zwarte achterlaag heter wordt in de zon. Dat gezegd hebbende, kan de afweging in efficiëntie de moeite waard zijn voor een visueel aantrekkelijkere zonne-installatie. Het paneelwattage en de module-efficiëntie die u op een datasheet ziet, wordt gemeten onder standaard (flits) testomstandigheden (celtemperatuur van 25 graden). Dit silicium heeft een hogere zuiverheid in vergelijking met de siliciumkristallen die worden gebruikt in blauwe polykristallijne zonnepanelen.

Ik wou dat ik kon zeggen dat zwarte achterbladen zonnepanelen toestonden om zowel fotonen als witte fotonen te vangen, maar dat doen ze niet.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *