Zijn volledig zwarte zonnepanelen minder efficiënt?

Op panelen met witte platen wordt ongebruikt licht gereflecteerd en vervolgens opgesloten om door de zonnecel te worden gebruikt. Dit verhoogt de stroom van de cel en maakt cellen met wit vel iets efficiënter.

Zijn volledig zwarte zonnepanelen minder efficiënt?

Op panelen met witte platen wordt ongebruikt licht gereflecteerd en vervolgens opgesloten om door de zonnecel te worden gebruikt. Dit verhoogt de stroom van de cel en maakt cellen met wit vel iets efficiënter. Over het algemeen zijn alle zwarte panelen echter slechts 0, 5% minder efficiënt, dus het is geen groot verschil. Het belangrijkste verschil tussen de twee is hun efficiëntieclassificatie.

Volledig zwarte modules werken iets heter en bieden minder mogelijkheden voor absorptie van gereflecteerd licht, waardoor hun efficiëntie iets lager is. Zonnepanelen zijn efficiënter bij lagere temperaturen, dus het is belangrijk om het systeem zo te ontwerpen dat ze koel blijven. Om de panelen volledig zwart te maken, wordt een donker frame en steunvel gebruikt in plaats van het gebruikelijke zilveren frame en de witte achterkant. Zwart absorbeert meer warmte, verwarmt de panelen en maakt ze iets minder efficiënt dan ze anders zouden kunnen zijn.

Deze vermindering van de efficiëntie wordt echter ruimschoots gecompenseerd door het feit dat zwarte panelen monokristallijne cellen met een hoger rendement gebruiken en dus de onderliggende technologie optimaal is in termen van efficiëntie. Waarom zijn zonnepanelen zwart? Fabrikanten gebruiken hoogwaardige siliciumkristallen om monokristallijne zonnecellen te maken. Tijdens het productieproces rangschikt het silicium zich in één richting om één groot kristal te vormen. Vanwege deze opstelling lijkt het licht dat in wisselwerking staat met de monokristallijne cellen zwart voor het menselijk oog.

Zwarte zonnepanelen bestaan bijna altijd uit monokristallijn, en dit zijn monokristallijne panelen. Het silicium dat wordt gebruikt in zwarte panelen of monokristallijn is veel zuiverder en verfijnder dan het polykristallijne dat wordt gebruikt in blauwe panelen. Zwarte panelen worden vaak gezien als hogere kwaliteit omdat ze meer energie produceren en efficiënter zijn dan polykristallijne panelen. Met andere woorden, volledig zwarte zonnepanelen kunnen ongeveer 3% van de elektrische fotostroomopwekking verliezen, wat zich vertaalt in ongeveer 0,5% efficiëntieverlies of meer.

Sommige panelen zien er ook blauw uit omdat de fabrikant een antireflectiecoating heeft aangebracht om te verbeteren hoe goed ze licht absorberen en elektriciteit opwekken. We duiken in al deze vragen en ontdekken alles wat u moet weten over de nieuwe volledig zwarte zonnepanelen. Een van de grote dingen is dat zwarte zonnepanelen over het algemeen veel efficiënter zijn dan hun blauwe tegenhangers. Het proces dat wordt gebruikt voor het vervaardigen van zonnepanelen wordt de Czochralski-methode genoemd en wordt toegepast op alle op silicium gebaseerde technologieën.

Als Solar Energy Consultant is het geweldig om een portfolio te hebben met de beste modules op de markt om HO-voorkeuren te bevredigen. Zwarte achterbladen zorgen voor een meer uniforme uitstraling van het zonnepaneel, waardoor het opgaat in donkere dakmaterialen. Om deze reden zullen veel huiseigenaren kiezen voor zwarte zonnepanelen omdat er minder nodig zijn om dezelfde hoeveelheid energie op te vangen. Robinson zei dat Northwest Electric en Solar het project zullen afronden met zwarte rails of railloze montagesystemen voor de meest visueel aantrekkelijke array.

Traditionele panelen gebruiken witte achterbladen en zilveren frames, terwijl volledig zwarte modules gebruiken - je raadt het al, zwarte achterbladen en zwarte frames. Het bedrijf maakt ook gebruik van een backcontactontwerp waarbij alle rails en elektrische verbindingen naar de achterkant van de zonnecellen worden verplaatst, samen met een flexibele, geleidende achterlaag om de warmte die door een module wordt geproduceerd effectiever te verspreiden. Absoluut, alle PV-productiebedrijven doen hun best om panelen te produceren die aantrekkelijk en efficiënt zijn. Het belangrijkste verschil tussen monokristallijne en polykristallijne modules is dat monokristallijne panelen worden gemaakt met behulp van een enkel siliciumkristal, terwijl polykristallijne panelen worden gemaakt met behulp van meerdere siliciumkristallen.

Northwest Electric and Solar uit Washington werkt aan zowel residentiële als commerciële projecten, maar houdt het eenvoudig voor huiseigenaren. Er zijn niet veel verschillen tussen „traditionele” zonnepanelen en hun geheel zwarte tegenhangers. Als u een van deze huiseigenaren bent, zal de premiumprijs die u betaalt voor de geheel zwarte zonnepanelen zodat ze er goed uitzien op uw dak, waarschijnlijk de moeite waard zijn (ja, de premie is alleen voor de esthetiek en niets anders). .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *