Waarom zijn zwarte zonnepanelen beter?

Door hun monokristallijne structuur absorberen zwarte zonnepanelen licht en wekken ze efficiënter elektriciteit op dan polykristallijne blauwe zonnepanelen. Omdat je er minder nodig hebt om dezelfde hoeveelheid elektriciteit op te wekken, zijn zwarte panelen op de lange termijn meestal goedkoper en nemen ze minder dakruimte in beslag.

Waarom zijn zwarte zonnepanelen beter?

Door hun monokristallijne structuur absorberen zwarte zonnepanelen licht en wekken ze efficiënter elektriciteit op dan polykristallijne blauwe zonnepanelen. Omdat je er minder nodig hebt om dezelfde hoeveelheid elektriciteit op te wekken, zijn zwarte panelen op de lange termijn meestal goedkoper en nemen ze minder dakruimte in beslag. Naast energie-efficiëntie absorberen zwarte panelen ook meer licht dan blauwe. Dit betekent dat zwarte panelen meer zonnestralen kunnen absorberen, waardoor meer zonne-energie wordt gegenereerd.

Dit leidt ertoe dat er meer energie wordt geproduceerd voor uw huis of bedrijf. Zonnepanelen zijn blauw vanwege het type silicium (polykristallijn) dat wordt gebruikt voor een bepaald stel zonnepanelen. De blauwe kleur is grotendeels te danken aan een antireflectiecoating die helpt het absorptievermogen en de efficiëntie van de zonnepanelen te verbeteren. zwarte zonnepanelen (monokristallijn) zijn vaak efficiënter omdat zwarte oppervlakken het licht natuurlijker absorberen.

Hoewel de zwarte platen en het frame deze zwarte panelen een slanker uiterlijk geven, neemt dit de efficiëntie enigszins af. Volledig zwarte panelen warmen niet alleen sneller op, maar zorgen ook voor minder lichtopname. Op panelen met witte platen wordt ongebruikt licht gereflecteerd en vervolgens opgesloten om door de zonnecel te worden gebruikt. Dit verhoogt de stroom van de cel en maakt cellen met wit vel iets efficiënter.

Over het algemeen zijn alle zwarte panelen echter slechts 0,5% minder efficiënt, dus het is geen groot verschil. Van praten met klanten en zonne-installateurs, de algemene overeenkomst is dat geheel zwarte zonnepanelen er over het algemeen beter uitzien. Dit is vooral het geval als u een donker gekleurd dak heeft, maar het is ook waar als uw dakbedekkingsmateriaal licht gekleurd is. Zonnepanelen zijn efficiënter bij lagere temperaturen, dus het is belangrijk om het systeem zo te ontwerpen dat ze koel blijven.

Om de panelen volledig zwart te maken, wordt een donker frame en steunvel gebruikt in plaats van het gebruikelijke zilveren frame en de witte achterkant. Zwart absorbeert meer warmte, verwarmt de panelen en maakt ze iets minder efficiënt dan ze anders zouden kunnen zijn. Deze vermindering van de efficiëntie wordt echter ruimschoots gecompenseerd door het feit dat zwarte panelen monokristallijne cellen met een hoger rendement gebruiken en dus de onderliggende technologie optimaal is in termen van efficiëntie. Per eenheid zijn die kosten niet erg hoog, maar de grootste zonneparken ter wereld hebben miljoenen panelen ingezet.

De manier waarop de polykristallijne cellen licht weerkaatsen, gecombineerd met de anti-reflecterende coating die erop is aangebracht, geven deze zonnepanelen zowel hun blauwe uitstraling als een beetje een glimp. Ik begrijp de argumenten voor en tegen zwarte achterkant als ik alleen kijk naar de zongerichte kant van het paneel. We plaatsen nu alleen nog zwarte zonnepanelen, die er niet alleen een stuk strakker en uniformer uitzien, maar ook meer elektriciteit opwekken. Zowel hun aanloop- als installatiekosten zijn aanzienlijk goedkoper in vergelijking met zwarte zonnepanelen.

Solar Sam is een snelgroeiende, lokale leverancier voor zonne-energie in Missouri en Illinois solar met veel topmerken monokristallijne zonnepanelen en polykristallijne zonnepanelen. Het is eigenlijk de kwaliteit en de methode om blauwe en zwarte zonnepaneelcellen te vervaardigen waardoor ze er enigszins van elkaar verschillen. Maar de meerderheid van de mensen zijn vreselijk zelfbewuste wezens en denken dat het andere mensen echt kan schelen hoe hun zonnepanelen eruit zien. De SunPower-panelen hierboven hebben geen rails op het oppervlak van hun zonnecellen omdat ze N-type cellen gebruiken met tussengedigiteerd achtercontact.

Een gratis e-boek voor huiseigenaren om u te helpen zonne-energie te begrijpen, hoe u de juiste installateur kunt inhuren en geld kunt besparen met kortingen. Met een achtergrond in milieu- en geologische wetenschap, brengt Jacob een analytisch perspectief en passie voor natuurbehoud om zonne-shoppers te helpen de juiste energiekeuzes te maken voor hun portemonnee en het milieu. Veel mensen raken echter in de war over het verschil tussen de twee en weten niet welk type paneel beter is voor hun huis. Jacob Marsh maakt enkele geldige opmerkingen over de verschillen tussen zwarte monokristallijne en blauwe polykristallijne zonnepanelen.

Als het gaat om de esthetiek van zonnepanelen, of hoe ze eruit zien, hebben veel mensen het gevoel dat zwarte panelen er gewoon beter uitzien. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *