Kunnen zonnepanelen overal geplaatst worden?

Op de grond gemonteerde zonnepanelen kunnen op elke plaats op uw terrein worden geïnstalleerd met voldoende open ruimte en een goede blootstelling aan de zon. De panelen kunnen overal van enkele centimeters tot een paar meter van de grond worden geplaatst, afhankelijk van hoe het stellingsysteem is opgezet.

Kunnen zonnepanelen overal geplaatst worden?

Op de grond gemonteerde zonnepanelen kunnen op elke plaats op uw terrein worden geïnstalleerd met voldoende open ruimte en een goede blootstelling aan de zon. De panelen kunnen overal van enkele centimeters tot een paar meter van de grond worden geplaatst, afhankelijk van hoe het stellingsysteem is opgezet. Op de grond gemonteerde zonnepanelen kunnen overal worden geïnstalleerd waar er voldoende open ruimte en blootstelling aan zonlicht is. Vrijstaande zonnepanelen zijn een populaire keuze voor bedrijven en gemeenschappen met een hoge energievraag, of particuliere eigenaren die in een schaduwrijke omgeving wonen maar een grote open ruimte hebben, ideaal voor op de grond gemonteerde zonne-energie.

Het zou echter betekenen dat het grondrek- en montagesysteem moet worden gekocht en daarop moet worden geïnstalleerd. Het kan voordeliger zijn om het paneel met het oude huis te verkopen en een nieuw systeem te laten installeren bij uw huis in Alabama. Hoewel je misschien denkt aan zonne-energie en zwarte dozen op een dak, kunnen zonnepanelen op veel soorten oppervlakken worden geïnstalleerd. Als je een stuk land hebt dat groot genoeg is dat niet bedekt is met schaduwen, kunnen op de grond gemonteerde zonnepanelen een goede optie zijn.

Zonnepanelen hebben tal van voordelen, samen met enkele nadelen. Het grootste voordeel van zonnepanelen is dat ze schoon en koolstofvrij zijn; ze dragen niet bij aan de uitstoot van broeikasgassen. Een ander groot voordeel van zonne-energie is dat het hernieuwbaar is; deze vorm van energie is duurzaam en, letterlijk, eindeloos. Andere voordelen van zonnepanelen zijn onder meer, maar zijn niet beperkt tot, hun diverse toepassingen en hun lage onderhoudskosten.

De installatie van zonnepanelen zorgt ook voor nieuwe banen in de sector hernieuwbare energie. Aan de andere kant is een van de nadelen van zonnepanelen dat zonnepanelen weersafhankelijk zijn. De meeste panelen zijn echter uitgerust met batterijen die elektriciteit opslaan voor later gebruik. Een ander nadeel van zonnepanelen is dat ze vanwege hun lage efficiëntie grote installatiegebieden nodig hebben; met de voortschrijdende technologie op dit gebied zal de energie-efficiëntie echter naar verwachting de komende jaren toenemen.

Niet gek op zonne-energie op het dak? Er is geen wet die zegt dat je ze in plaats daarvan niet op de grond kunt installeren (hoewel je misschien eerst de statuten van je huiseigenaar wilt controleren, aangezien sommige HOA's niet dol zijn op de manier waarop grondsteunen eruit zien). Als het dak van uw huis niet in de beste richting is gericht voor zonne-energie of te veel schaduw krijgt, kunnen op de grond gemonteerde arrays zelfs veel productiever zijn dan alles wat u bovenop uw huis kunt plaatsen. Aan de andere kant kiezen sommige huiseigenaren ervoor om het uiterlijk van zonnepanelen te omarmen door ze vooraan en in het midden te plaatsen, in plaats van een terrasluifel of dakoverhang. Zonneluifels zijn een twee-in-één overwinning voor energie-efficiëntie.

Ze verminderen de warmtewinst van de zon in de zomer met maximaal 65 procent op ramen op het zuiden en 77 procent op ramen op het westen. Hoewel een dak dat op noord-zuid gericht is nog steeds zonnepanelen kan ondersteunen die elektriciteit opwekken, kan de hoeveelheid zonnestraling die ze ontvangen de panelen niet efficiënt genoeg maken om zichzelf terug te betalen. En tot slot, hoewel wolken duidelijk belemmeren hoe goed zonnepanelen kunnen presteren, schakelen ze ze niet volledig uit. Een grondinstallatie zorgt voor een hogere elektriciteitsproductie zonder het aantal zonnepanelen dat u moet aanschaffen te verhogen, vooral als u een volgsysteem toevoegt.

Zelfs als u een goede kandidaat bent voor een zonne-energiesysteem op het dak, zijn er veel voordelen aan het kiezen van een op de grond gemonteerd zonnepaneelsysteem. Positie, plaatsing en oriëntatie zijn even belangrijk, zo niet meer als het gaat om zonnepanelen. Vrijstaande zonnepanelen zijn ook vatbaarder voor schade door dieren in het wild of mensen die met de apparatuur knoeien. Ten slotte zijn zonnesystemen op de grond meestal duurder, ervan uitgaande dat uitgebreide dakreparatie niet nodig is om plaats te bieden aan een zonnestelsel op het dak (dat u waarschijnlijk uiteindelijk toch moet repareren).

Wat veel huiseigenaren zich niet realiseren, is dat het installeren van zonnepanelen op de grond net zo eenvoudig en kosteneffectief is. Zonnepanelen, ook wel fotovoltaïsche (PV) panelen genoemd, zijn panelen die bestaan uit zonnecellen die worden gebruikt om zonlicht op te vangen en om te zetten in elektriciteit voor energieopwekking. Als je het geluk hebt om een tweede woning te hebben of ergens land kunt leasen, kun je op de grond gemonteerde zonnepanelen op dat terrein installeren en vervolgens krediet krijgen via een netmeetprogramma voor de elektriciteit die ze naar het elektriciteitsnet sturen. Misschien vind je de esthetiek van zonnepanelen op je dak ook niet leuk, of misschien verbiedt de vereniging van je huiseigenaar dakinstallaties.

Bovendien, als uw huis veel elektriciteit verbruikt, is uw dak mogelijk niet groot genoeg voor een zonne-energiesysteem dat aan uw elektriciteitsbehoeften voldoet. Afhankelijk van uw geografische locatie kan dual-axis solar tracking de elektriciteitsproductie van zonnepanelen met maximaal 40% verhogen in vergelijking met een vaste installatie. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *