Zijn zwart op zwarte zonnepanelen beter?

Een zwarte backsheet is een slechte keuze vanuit het oogpunt van efficiëntie, omdat hoe warmer zonnepanelen worden, hoe slechter ze presteren en in zonlicht zwart heter wordt dan wit. Dus de openingen tussen zonnecellen op een paneel met een zwarte achterlaag absorberen warmte in plaats van deze te reflecteren.

Zijn zwart op zwarte zonnepanelen beter?

Een zwarte backsheet is een slechte keuze vanuit het oogpunt van efficiëntie, omdat hoe warmer zonnepanelen worden, hoe slechter ze presteren en in zonlicht zwart heter wordt dan wit. Dus de openingen tussen zonnecellen op een paneel met een zwarte achterlaag absorberen warmte in plaats van deze te reflecteren. Naast energie-efficiëntie absorberen zwarte panelen ook meer licht dan blauwe. Dit betekent dat zwarte panelen meer zonnestralen kunnen absorberen, waardoor meer zonne-energie wordt gegenereerd.

Dit leidt ertoe dat er meer energie wordt geproduceerd voor uw huis of bedrijf. Hoewel de zwarte platen en het frame deze zwarte panelen een slanker uiterlijk geven, neemt dit de efficiëntie enigszins af. Volledig zwarte panelen warmen niet alleen sneller op, maar zorgen ook voor minder lichtopname. Op panelen met witte platen wordt ongebruikt licht gereflecteerd en vervolgens opgesloten om door de zonnecel te worden gebruikt.

Dit verhoogt de stroom van de cel en maakt cellen met wit vel iets efficiënter. Over het algemeen zijn alle zwarte panelen echter slechts 0,5% minder efficiënt, dus het is geen groot verschil. Door hun monokristallijne structuur absorberen zwarte zonnepanelen licht en wekken ze efficiënter elektriciteit op dan polykristallijne blauwe zonnepanelen. Omdat je er minder nodig hebt om dezelfde hoeveelheid elektriciteit op te wekken, zijn zwarte panelen op de lange termijn meestal goedkoper en nemen ze minder dakruimte in beslag.

Zonnepanelen zijn efficiënter bij lagere temperaturen, dus het is belangrijk om het systeem zo te ontwerpen dat ze koel blijven. Om de panelen volledig zwart te maken, wordt een donker frame en steunvel gebruikt in plaats van het gebruikelijke zilveren frame en de witte achterkant. Zwart absorbeert meer warmte, verwarmt de panelen en maakt ze iets minder efficiënt dan ze anders zouden kunnen zijn. Deze vermindering van de efficiëntie wordt echter ruimschoots gecompenseerd door het feit dat zwarte panelen monokristallijne cellen met een hoger rendement gebruiken en dus de onderliggende technologie optimaal is in termen van efficiëntie.

Zonnepanelen zijn blauw vanwege het type silicium (polykristallijn) dat wordt gebruikt voor een bepaald stel zonnepanelen. De blauwe kleur is grotendeels te danken aan een antireflectiecoating die helpt het absorptievermogen en de efficiëntie van de zonnepanelen te verbeteren. zwarte zonnepanelen (monokristallijn) zijn vaak efficiënter omdat zwarte oppervlakken het licht natuurlijker absorberen. Van praten met klanten en zonne-installateurs, de algemene overeenkomst is dat geheel zwarte zonnepanelen er over het algemeen beter uitzien.

Dit is vooral het geval als u een donker gekleurd dak heeft, maar het is ook waar als uw dakbedekkingsmateriaal licht gekleurd is. Of ze nu in- of op het dak worden geïnstalleerd, zwarte panelen zijn over het algemeen minder opvallend en passen goed bij moderne of leistenen daken. En het belangrijkste van alles, het installeren van beide soorten panelen zal uw maandelijkse energierekening aanzienlijk verlagen. Met een witte achterkant heeft het paneel een dambordpatroon vanwege de contrasterende kleuren, maar wanneer de fabrikant een achterblad gebruikt dat overeenkomt met de kleur van de zonnecellen, verdwijnt dat patroon en ziet het paneel eruit als één effen kleur.

Maar de afgelopen jaren heb je misschien meer zwarte zonnepanelen opgemerkt - deze zijn monokristallijn en zijn tegenwoordig de standaard voor de meeste installaties. Moderne fotovoltaïsche (PV) panelen gebruiken silicium, een van de meest effectieve halfgeleiderelementen die zonlicht kunnen absorberen en omzetten in een elektrische lading. Een typisch residentieel zonnepaneel is gemaakt van 60 individuele zonnecellen die met elkaar zijn verbonden en ingeklemd tussen lagen glas en kunststoffen. Vanwege de lagere kosten van de productie van polykristallijne zonnepanelen, is ongeveer 90 procent van de zonnepanelen die momenteel op de markt zijn polykristallijn, en bijgevolg hebben de meeste zonnepanelen een blauwe tint.

Op de EnergySage Solar Marketplace kunt u een vastgoedprofiel maken om offertes van zonne-installateurs te vragen en zelfs notities op uw profiel achterlaten als u een bepaald type of kleur zonnepaneel wilt. De eenvoudigste manier om panelen een beetje minder opvallend te maken, is met een zwart frame, in plaats van een glinsterend zilver. Monokristallijne panelen - wat de cellen zwart maakt - zijn ook efficiënter in het omzetten van licht in elektriciteit. Veel mensen raken echter in de war over het verschil tussen de twee en weten niet welk type paneel beter is voor hun huis.

De meeste zonnepanelen hebben een blauwe tint en zijn gemaakt van polykristallijn silicium, terwijl het kleinere percentage dat zwart lijkt, is gemaakt van monokristallijn silicium. Polykristallijne zonnecellen zijn blauwachtig van kleur en hebben over het algemeen een lager rendement en een lagere prijs. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *