Welke kleuren kunnen zonnepanelen zijn?

Zonnepanelen zijn zwart en blauw omdat dat de natuurlijke kleuren zijn die silicium tijdens het productieproces krijgt. Naast energie-efficiëntie absorberen zwarte panelen ook meer licht dan blauwe.

Welke kleuren kunnen zonnepanelen zijn?

Zonnepanelen zijn zwart en blauw omdat dat de natuurlijke kleuren zijn die silicium tijdens het productieproces krijgt. Naast energie-efficiëntie absorberen zwarte panelen ook meer licht dan blauwe. Dit betekent dat zwarte panelen meer zonnestralen kunnen absorberen, waardoor meer zonne-energie wordt gegenereerd. Dit leidt ertoe dat er meer energie wordt geproduceerd voor uw huis of bedrijf.

Deze hogere efficiëntie vertaalt zich in meer zonne-energie die wordt geabsorbeerd door zonlicht, die vervolgens kan worden gebruikt door een huis- of bedrijfseigenaar. Dit betekent dat ze over het algemeen goedkoper zijn, en zijn het meest geschikt voor de huis- of bedrijfseigenaar die op zoek is naar de laagst mogelijke zonne-optie. Heldere zonnepanelen, ook bekend als fotovoltaïsch glas, komen minder vaak voor dan witte of donkerblauwe omdat ze duurder zijn om te produceren en te installeren en een efficiëntie van slechts 5% hebben ten opzichte van zwarte zonnepanelen die ongeveer 23% efficiënt zijn. De gemiddelde persoon zal de technische verschillen tussen de twee meest populaire soorten zonnepanelen niet herkennen - het enige opvallende verschil is de kleur van het paneel, wat echt de kleur van de zonnecellen is.

Dit betekent dat als u een installatie heeft met een capaciteit van 300 W, u slechts 270 watt aan vermogen van uw gekleurde paneel kunt gebruiken in plaats van 300 watt. De gekleurde zonnepanelen zijn precies hetzelfde als de huidige zonnepanelen, met als enig verschil dat de kleur in plaats van blauw of zwart groen, rood, goud, paars, enz. kan zijn.Het hele proces van het maken van een single-crystal zwarte cel is relatief ingewikkelder dan het produceren van multikristallijn blauw zonnecellen. Het creëren van een monokristallijn zonnepaneel omvat een langer proces dat de kern vormt van de voor- en nadelen tussen de twee opties.

Zonnepanelen zijn meestal verkrijgbaar in zwart, donkerblauw, of donkergroen, maar bedrijven zoals Kameleon en Sunovation ontwikkelen zonnepanelen in andere kleuren, waaronder effen kleuren, patronen en metallic tinten. Terwijl monokristallijne zonnepanelen te herkennen zijn aan hun zwarte kleur, hebben polykristallijne zonnepanelen over het algemeen een meer blauwachtige tint en hebben ze de neiging er meer verspreid of gebroken uit te zien. Kleurrijkere zonnepanelen groen bijvoorbeeld of geel nemen nog minder energie op, waardoor zo'n verfbeurt op de lange termijn vreselijk duur is. Maar welke is een betere koop? We zullen elk type zonnepaneel gedetailleerd bekijken om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Ten eerste moet men begrijpen dat een zonnepaneel bestaat uit individuele zonnecellen die met elkaar zijn verbonden. Een zonnepaneel bestaat over het algemeen uit 60 zonnecellen, soms 72 in een grotere installatie op nutsschaal.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *