Waarom zijn zonnepanelen zwart in plaats van wit?

Absorbeer meer licht door de zwarte kleur. Het ruimtebesparende ontwerp maakt ze aantrekkelijker voor mensen met minder dakruimte.

Waarom zijn zonnepanelen zwart in plaats van wit?

Absorbeer meer licht door de zwarte kleur. Het ruimtebesparende ontwerp maakt ze aantrekkelijker voor mensen met minder dakruimte. De meeste zwarte zonnepanelen gaan aanzienlijk langer mee. Het silicium dat wordt gebruikt om monokristallijne zonnecellen te maken, heeft een hoge zuiverheid.

Het silicium is allemaal op dezelfde manier georiënteerd in een monokristallijne zonnecel, waardoor één groot siliciumkristal ontstaat. Door de manier waarop licht interageert met een monokristallijne siliciumlaag, lijken monokristallijne zonnepanelen zwart van kleur. Het proces van het uitlijnen van het silicium in één kristal, bekend als het Czochralski-proces, is energie-intensief en resulteert in wat verspild silicium. Als gevolg hiervan kosten monokristallijne panelen meer dan polykristallijne zonnepanelen.

De kleur die je ziet is afkomstig van het zeer kleine deel van het licht dat de panelen reflecteren. Het overgrote deel van het licht wordt geabsorbeerd om elektriciteit op te wekken. Hoewel de zwarte platen en het frame deze zwarte panelen een slanker uiterlijk geven, neemt dit de efficiëntie enigszins af. Volledig zwarte panelen warmen niet alleen sneller op, maar zorgen ook voor minder lichtopname.

Op panelen met witte platen wordt ongebruikt licht gereflecteerd en vervolgens opgesloten om door de zonnecel te worden gebruikt. Dit verhoogt de stroom van de cel en maakt cellen met wit vel iets efficiënter. Over het algemeen zijn alle zwarte panelen echter slechts 0,5% minder efficiënt, dus het is geen groot verschil. Zwarte monokristallijne zonnepanelen presteren beter bij warmer weer.

Bij alle zonnecellen daalt de elektriciteitsproductie naarmate de temperatuur stijgt. Deze degradatie van de output is echter minder ernstig bij zwarte panelen in vergelijking met blauwe panelen. Je hebt doorgaans minder zwarte zonnepanelen nodig dan polykristallijne zonnepanelen om dezelfde hoeveelheid energie op te wekken, waardoor zwarte zonnepanelen de betere optie zijn als het gaat om ruimtebesparing. Door de langzame geleiding veroorzaakt door de vele kristallen, zijn blauwe polykristallijne zonnecellen minder efficiënt in het opwekken van stroom.

De onderzoekers zijn ervan overtuigd dat hun methode zich zal vertalen in veel grotere zonnepanelen van consumentenformaat. Veel klanten maken zich zorgen over hoe het zonnepaneel er op hun huis uit zal zien, en om die reden beslissen ze over de geheel zwarte panelen. Om dezelfde hoeveelheid elektriciteit op te wekken, heb je vaak minder zwarte zonnepanelen nodig dan polykristallijne zonnepanelen, waardoor zwarte zonnepanelen de voorkeur hebben als het gaat om ruimtebesparing. Bovendien zijn blauwe panelen een milieuvriendelijkere optie omdat het productieproces eenvoudiger is en minder afval oplevert.

Wanneer donkere monokristallijne cellen echter op een zwarte achterplaat worden geplaatst, is het moeilijk om het raster van de cellen te onderscheiden, en zo wordt een „zwart” zonnepaneel gecreëerd. En de ironie is, die stiekeme manipulatieve verkopers waarvan je beweert dat „profiteren van de fundamentele sociale paranoia van de mensheid waarschijnlijk dit SolarQuotes-artikel gebruiken om klanten te overtuigen hun goedkope blauwe panelen met zilveren frames te kopen, „omdat zwarte panelen minder efficiënt zijn. In plaats van kleurstoffen of coatings te gebruiken zoals in de handel verkrijgbare en vreselijk inefficiënte gekleurde panelen, zijn deze nieuwe panelen bedekt met dichte netwerken van siliciumcilinders, elk minder dan een miljoenste van een meter breed. Met een achtergrond in milieu- en geologische wetenschap, Jacob brengt een analytisch perspectief en passie voor natuurbehoud om zonne-shoppers te helpen de juiste energiekeuzes te maken voor hun portemonnee en het milieu.

De blauwe polykristallijne zonnepaneelcellen produceren minder afval in het productieproces in vergelijking met de monokristallijne cellen. Ik denk dat het aanbrengen van een zwarte coating op de achterplaat van een zonneparkpaneel ertoe zou leiden dat het iets koeler is dan een coating zonder zwarte coating. Ik merkte dat mijn Trina-panelen meer KWH produceren op een koele dag in plaats van een stinkende dag van 40 graden, dus ik kan me voorstellen dat de zwarte panelen nog meer lijden. Vanwege de kosteneffectieve methode om polykristallijne zonnecellen te produceren, kwamen ze echter naar voren als een dominante technologie voor de markt voor residentiële zonnepanelen.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *