Wat doen zwarte zonnepanelen?

Door hun monokristallijne structuur absorberen zwarte zonnepanelen licht en wekken ze efficiënter elektriciteit op dan polykristallijne blauwe zonnepanelen. Omdat je er minder nodig hebt om dezelfde hoeveelheid elektriciteit op te wekken, zijn zwarte panelen op de lange termijn meestal goedkoper en nemen ze minder dakruimte in beslag.

Wat doen zwarte zonnepanelen?

Door hun monokristallijne structuur absorberen zwarte zonnepanelen licht en wekken ze efficiënter elektriciteit op dan polykristallijne blauwe zonnepanelen. Omdat je er minder nodig hebt om dezelfde hoeveelheid elektriciteit op te wekken, zijn zwarte panelen op de lange termijn meestal goedkoper en nemen ze minder dakruimte in beslag. Over het algemeen zijn zonnepanelen zwart, want hoe meer licht er door een materiaal wordt geabsorbeerd, hoe heter het wordt. Zwarte oppervlakken absorberen zonlicht en worden sneller warm.

Omdat zonnepanelen een laag monokristallijn silicium bevatten, reageert de zon er zo mee dat ze er zwart uitzien. Volledig zwarte zonnepanelen gebruiken altijd monokristallijn (mono) silicium vanwege het donkere uiterlijk. Omdat volledig zwarte panelen als een premiumproduct worden beschouwd, is het gebruik van monocellen met een hoger rendement zinvol. Zwarte fotovoltaïsche panelen zijn gemaakt van eenkristallijn silicium dat bekend staat als monokristallijn.

Deze zonnepanelen zijn uiterst efficiënt en functioneren goed bij weinig licht. Vanwege hun efficiëntie heb je minder zwarte panelen nodig. Als u met beperkte ruimte werkt, zijn zwarte zonnepanelen een praktische oplossing. Hoewel de zwarte platen en het frame deze zwarte panelen een slanker uiterlijk geven, neemt dit de efficiëntie enigszins af.

Volledig zwarte panelen warmen niet alleen sneller op, maar zorgen ook voor minder lichtopname. Op panelen met witte platen wordt ongebruikt licht gereflecteerd en vervolgens opgesloten om door de zonnecel te worden gebruikt. Dit verhoogt de stroom van de cel en maakt cellen met wit vel iets efficiënter. Over het algemeen zijn alle zwarte panelen echter slechts 0,5% minder efficiënt, dus het is geen groot verschil.

Met een witte achterkant heeft het paneel een dambordpatroon vanwege de contrasterende kleuren, maar wanneer de fabrikant een achterblad gebruikt dat overeenkomt met de kleur van de zonnecellen, verdwijnt dat patroon en ziet het paneel eruit als één effen kleur. Panelen die bestaan uit kleine overlappende zonnecellen, zoals SunPower's P-serie of Seraphim's Eclipse, elimineren veel hiaten, maar ze raken ze niet allemaal kwijt en het gebruik van een zwarte achterlaag, zoals Seraphim doet, resulteert in hetzelfde probleem. Aan deze hogere efficiëntie hangt echter een hoger prijskaartje, aangezien monokristallijne zonnepanelen over het algemeen duurder zijn om te produceren en te kopen. Tijdens de levensduur van uw zwarte panelen genereert uw systeem dus minder energie in vergelijking met standaardpanelen.

En de ironie is, die stiekeme manipulatieve verkopers waarvan je beweert dat „profiteren van de fundamentele sociale paranoia van de mensheid waarschijnlijk dit SolarQuotes-artikel gebruiken om klanten te overtuigen hun goedkope blauwe panelen met zilveren frames te kopen, „omdat zwarte panelen minder efficiënt zijn. Laten we de belangrijkste verschillen tussen zwarte en blauwe zonnepanelen bespreken en de voor- en nadelen van elk. De aard van de individuele siliciumkristallen produceert ook de gespikkelde, glinsterende look en blauwe kleur die kenmerkend zijn voor polykristallijne panelen. Normale monokristallijne panelen hebben nog steeds een witte plaat en frame, terwijl geheel zwarte panelen zwarte platen en frame hebben.

Ik weet zeker dat je niet zo dom zou zijn, maar sommige mensen hebben zonnepanelen geselecteerd op basis van hun uiterlijk zonder eerst te controleren of ze vanaf de grond zichtbaar zijn. Als je door bijna elke woonwijk in een zonnige, warme stad rijdt, zul je waarschijnlijk merken dat veel van de huizen zonnepanelen hebben. Samenvattend zijn polykristallijne panelen minder efficiënt omdat er enige kristalvorming optreedt wanneer ze worden gemaakt. Omdat monokristallijne (zwarte) panelen een veel zorgvuldiger productieproces hebben, kosten ze meer dan blauwe panelen.

In een standaardpaneel is de achterkant wit, zodat de zonnecellen een zichtbaar raster creëren tegen die witte achtergrond.

Bron: Zen Zonne Energie

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *