Waarom zijn zonnepanelen blauw en niet zwart?

De blauwe kleur is grotendeels te danken aan een anti-reflecterende coating die helpt het absorptievermogen en de efficiëntie van de zonnepanelen te verbeteren. zwarte zonnepanelen (monokristallijn) zijn vaak efficiënter omdat zwarte oppervlakken het licht natuurlijker absorberen.

Waarom zijn zonnepanelen blauw en niet zwart?

De blauwe kleur is grotendeels te danken aan een anti-reflecterende coating die helpt het absorptievermogen en de efficiëntie van de zonnepanelen te verbeteren. zwarte zonnepanelen (monokristallijn) zijn vaak efficiënter omdat zwarte oppervlakken het licht natuurlijker absorberen. Zonnepanelen die blauw van kleur zijn, bestaan uit kleine siliciumkristallen. Polykristallijne zonnepanelen verspillen heel weinig silicium tijdens het productieproces en zijn daardoor goedkoper.

Als u de kosten van uw zonnepaneelsysteem wilt verlagen, zoals de meeste huiseigenaren zijn, zijn blauwe panelen een goede optie. Vanwege het type silicium (polykristallijn) dat wordt gebruikt, zijn bepaalde sets zonnepanelen blauw. De blauwe kleur is voornamelijk te danken aan een anti-reflecterende coating die helpt om het absorptievermogen en de efficiëntie van de zonnepanelen te verbeteren. Zwarte oppervlakken absorberen meer licht, zodat zwarte zonnepanelen (monokristallijn) efficiënter zijn.

Als het gaat om de esthetiek van zonnepanelen, of hoe ze eruit zien, hebben veel mensen het gevoel dat zwarte panelen er gewoon beter uitzien. Dus als een zwart object (bijvoorbeeld een zwart zonnepaneel) meer energie absorbeert dan een blauw object (zoals een blauw zonnepaneel), waarom zijn blauwe zonnepanelen dan nog steeds in gebruik? Waarom zijn zonnepanelen niet zwart, om de maximale hoeveelheid energie uit het licht te absorberen? Een van de grote dingen is dat zwarte zonnepanelen over het algemeen veel efficiënter zijn dan hun blauwe tegenhangers. Vanwege hun kosteneffectiviteit en behoorlijke efficiëntie is ongeveer 90% van de zonnepanelen die momenteel op de markt zijn polykristallijn. Dit kleurverschil hangt af van de manier waarop licht interageert met twee verschillende soorten zonnepanelen, namelijk polykristallijn en monokristallijn.

Zwarte zonnepanelen bestaan bijna altijd uit monokristallijn, en dit zijn monokristallijne panelen. In de post van vandaag zullen we het opsplitsen en je helpen begrijpen hoe zonnepanelen werken en waarom het de kleuren zijn die ze zijn. Solar Sam is een snelgroeiende, lokale leverancier voor zonne-energie in Missouri en Illinois solar met veel topmerken monokristallijne zonnepanelen en polykristallijne zonnepanelen. Zwarte panelen worden vaak gezien als hogere kwaliteit omdat ze meer energie produceren en efficiënter zijn dan polykristallijne panelen.

De absorptie van zonnepanelen valt af aan het extreem blauwe uiteinde van het spectrum, dus je zou verwachten dat het gereflecteerde licht een blauwe tint heeft. Bovendien bieden blauwe panelen een groener alternatief omdat het productieproces eenvoudiger is en minder afval met zich meebrengt. Het silicium dat wordt gebruikt in zwarte panelen of monokristallijn is veel zuiverder en verfijnder dan het polykristallijne dat wordt gebruikt in blauwe panelen. Tijdens het productieproces begint het silicium dat wordt gebruikt om blauwe zonnepanelen te maken evenveel afzonderlijke kristallen.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *