Wie maakt zwarte zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn efficiënter bij lagere temperaturen, dus het is belangrijk om het systeem zo te ontwerpen dat ze koel blijven. Om de panelen volledig zwart te maken, wordt een donker frame en steunvel gebruikt in plaats van het gebruikelijke zilveren frame en de witte achterkant.

Wie maakt zwarte zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn efficiënter bij lagere temperaturen, dus het is belangrijk om het systeem zo te ontwerpen dat ze koel blijven. Om de panelen volledig zwart te maken, wordt een donker frame en steunvel gebruikt in plaats van het gebruikelijke zilveren frame en de witte achterkant. Zwart absorbeert meer warmte, verwarmt de panelen en maakt ze iets minder efficiënt dan ze anders zouden zijn. Deze vermindering van de efficiëntie wordt echter ruimschoots gecompenseerd door het feit dat zwarte panelen monokristallijne cellen met een hoger rendement gebruiken en dus de onderliggende technologie optimaal is in termen van efficiëntie.

Zwarte zonnepanelen bestaan bijna altijd uit monokristallijn, en dit zijn monokristallijne panelen. Het silicium dat wordt gebruikt in zwarte panelen of monokristallijn is veel zuiverder en verfijnder dan het polykristallijne dat wordt gebruikt in blauwe panelen. Zwarte panelen worden vaak gezien als hogere kwaliteit omdat ze meer energie produceren en efficiënter zijn dan polykristallijne panelen. Blader door het huidige nummer en de gearchiveerde nummers van Solar Power World in een eenvoudig te gebruiken formaat van hoge kwaliteit.

Zonnepaneelframes zijn gemaakt van aluminium - een metaal dat licht, sterk en zilver van kleur is. Maar je hebt waarschijnlijk ook gemerkt dat sommige zonnepanelen een meer strakke zwarte uitstraling hebben; deze komen steeds vaker voor in recente installaties. Panelen die bestaan uit kleine overlappende zonnecellen, zoals SunPower's P-serie of Seraphim's Eclipse, elimineren veel hiaten, maar ze raken ze niet allemaal kwijt en het gebruik van een zwarte achterlaag, zoals Seraphim doet, resulteert in hetzelfde probleem. Monokristallijne cellen zijn duurder dan polykristallijne en dus zijn zwarte PV-panelen duurder dan standaard donkerblauwe polykristallijne panelen.

Zwarte monokristallijne panelen zijn veel aantrekkelijker gebleken voor kopers vanwege de superieure esthetiek en output, vooral omdat de prijzen zijn gedaald en de beschikbaarheid wijdverspreider is geworden. Als Solar Energy Consultant is het geweldig om een portfolio te hebben met de beste modules op de markt om aan HO-voorkeuren te voldoen. Het hele proces van het maken van een zwarte cel met één kristal is relatief ingewikkelder dan het produceren van multikristallijne blauwe zonnecellen. De manier waarop de polykristallijne cellen licht weerkaatsen, gecombineerd met de anti-reflecterende coating die erop is aangebracht, geven deze zonnepanelen zowel hun blauwe uitstraling als een beetje een glimp.

Tenzij je een echte zonne-nerd bent, wist je waarschijnlijk niet dat er verschillende soorten zonnepanelen waren. We plaatsen nu alleen nog maar zwarte zonnepanelen, die er niet alleen een stuk strakker en uniformer uitzien, maar ook meer elektriciteit opwekken. De term 'zwarte zonnepanelen' verwijst bijna altijd naar monokristallijne panelen die er zwart uitzien. Van praten met klanten en zonne-installateurs, de algemene overeenkomst is dat geheel zwarte zonnepanelen er over het algemeen beter uitzien.

Maar de afgelopen jaren heb je misschien meer zwarte zonnepanelen opgemerkt - deze zijn monokristallijn en zijn tegenwoordig de standaard voor de meeste installaties.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *