Waarom zijn sommige zonnepanelen blauw?

Zonnepanelen zijn blauw omdat ze zijn gemaakt van polykristallijn silicium, een zeldzame soort silicium. Hierdoor worden blauwe zonnepanelen ook wel polykristallijne zonnepanelen genoemd.

Waarom zijn sommige zonnepanelen blauw?

Zonnepanelen zijn blauw omdat ze zijn gemaakt van polykristallijn silicium, een zeldzame soort silicium. Hierdoor worden blauwe zonnepanelen ook wel polykristallijne zonnepanelen genoemd. De blauwe kleur is zichtbaar vanwege de antireflectiecoating, die de absorptie-efficiëntie en capaciteit van de panelen bevordert. Zonnepanelen zijn blauw vanwege het type silicium (polykristallijn) dat wordt gebruikt voor een bepaald stel zonnepanelen.

De blauwe kleur is grotendeels te danken aan een anti-reflecterende coating die helpt het absorptievermogen en de efficiëntie van de zonnepanelen te verbeteren. zwarte zonnepanelen (monokristallijn) zijn vaak efficiënter omdat zwarte oppervlakken het licht natuurlijker absorberen. Zonnepanelen lijken blauw vanwege het type silicium (polykristallijn) dat in een bepaald aantal zonnepanelen wordt gebruikt. De blauwe tint is vooral te danken aan een antireflectiecoating, die het absorptievermogen en de efficiëntie van de zonnepanelen verbetert.

Zwarte zonnepanelen (monokristallijn) zijn vaak efficiënter omdat zwarte oppervlakken het licht natuurlijker absorberen. Door hun monokristallijne structuur absorberen zwarte zonnepanelen licht en wekken ze efficiënter elektriciteit op dan polykristallijne blauwe zonnepanelen. Omdat je er minder nodig hebt om dezelfde hoeveelheid elektriciteit op te wekken, zijn zwarte panelen op de lange termijn meestal goedkoper en nemen ze minder dakruimte in beslag. Zonnepanelen die blauw van kleur zijn, bestaan uit kleine siliciumkristallen.

Polykristallijne zonnepanelen verspillen heel weinig silicium tijdens het productieproces en zijn daardoor goedkoper. Als u de kosten van uw zonnepaneelsysteem wilt verlagen, zoals de meeste huiseigenaren zijn, zijn blauwe panelen een goede optie. Als je een beperkt budget hebt, wil je misschien kiezen voor blauwe zonnepanelen, omdat deze goedkoper zijn in aanschaf in vergelijking met zwarte zonnepanelen. Als esthetiek belangrijk voor u is, kan het verschil tussen zwarte monokristallijne en blauwe polykristallijne panelen een verschil maken in uw beslissingen over zonnewinkelen.

Deze betere efficiëntie, echter, brengt hogere kosten met zich mee, omdat monokristallijne zonnepanelen doorgaans duurder zijn om te maken en aan te schaffen. Dus als u van het gestroomlijnde uiterlijk van zwarte panelen houdt en hun efficiëntie waardeert, is het de moeite waard om naar het prijsverschil te kijken. Door de manier waarop licht interageert met een monokristallijne siliciumlaag, lijken monokristallijne zonnepanelen zwart van kleur. De meeste zonnepanelen hebben een blauwe tint en zijn gemaakt van polykristallijn silicium, terwijl het kleinere percentage dat zwart lijkt, is gemaakt van monokristallijn silicium.

Vanwege hun uniformiteit en de uitlijning van silicium in monokristallijne zonnecellen hebben monokristallijne panelen de neiging om een hoger rendement te hebben dan polykristallijne panelen. Hoewel zwarte en blauwe panelen bijna op dezelfde manier worden geproduceerd, interageert licht anders met een eenkristal (monokristallijne) cel dan een cel die bestaat uit vele kristallen (polykristallijn). Maar je hebt waarschijnlijk ook gemerkt dat sommige zonnepanelen een meer strakke zwarte uitstraling hebben; deze komen steeds vaker voor in recente installaties. Evenzo, als u de laagste prijs voor uw zonneproject wilt, kunnen polykristallijne panelen het beste werken.

Houd er wel rekening mee dat de kleur het natuurlijke resultaat is van de manier waarop de panelen worden vervaardigd en dat ze niet alleen in een specifieke kleur zijn geverfd of geverfd. In een monokristallijne zonnecel is al het silicium in dezelfde richting georiënteerd, wat resulteert in een enkel groot siliciumkristal.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *