Zijn zwarte zonnepanelen beter?

Energiezuiniger U hebt doorgaans minder zwarte zonnepanelen nodig dan polykristallijne zonnepanelen om dezelfde hoeveelheid energie op te wekken, waardoor zwarte zonnepanelen de betere optie zijn als het gaat om ruimtebesparing. Zwarte zonnepanelen bieden superieure prestaties - en de meeste mensen denken dat ze er ook een stuk beter uitzien.

Zijn zwarte zonnepanelen beter?

Energiezuiniger U hebt doorgaans minder zwarte zonnepanelen nodig dan polykristallijne zonnepanelen om dezelfde hoeveelheid energie op te wekken, waardoor zwarte zonnepanelen de betere optie zijn als het gaat om ruimtebesparing. Zwarte zonnepanelen bieden superieure prestaties - en de meeste mensen denken dat ze er ook een stuk beter uitzien. Door hun monokristallijne structuur absorberen zwarte zonnepanelen licht en wekken ze efficiënter elektriciteit op dan polykristallijne blauwe zonnepanelen. Omdat je er minder nodig hebt om dezelfde hoeveelheid elektriciteit op te wekken, zijn zwarte panelen op de lange termijn meestal goedkoper en nemen ze minder dakruimte in beslag.

Zonnepanelen zijn blauw vanwege het type silicium (polykristallijn) dat wordt gebruikt voor een bepaald stel zonnepanelen. De blauwe kleur is grotendeels te danken aan een anti-reflecterende coating die helpt het absorptievermogen en de efficiëntie van de zonnepanelen te verbeteren. Zwarte zonnepanelen (monokristallijn) zijn vaak efficiënter omdat zwarte oppervlakken het licht natuurlijker absorberen. Van praten met klanten en zonne-installateurs, de algemene overeenkomst is dat geheel zwarte zonnepanelen er over het algemeen beter uitzien.

Dit is vooral het geval als u een donker gekleurd dak heeft, maar het is ook waar als uw dakbedekkingsmateriaal licht gekleurd is. Zonnepanelen zijn efficiënter bij lagere temperaturen, dus het is belangrijk om het systeem zo te ontwerpen dat ze koel blijven. Om de panelen volledig zwart te maken, wordt een donker frame en steunvel gebruikt in plaats van het gebruikelijke zilveren frame en de witte achterkant. Zwart absorbeert meer warmte, verwarmt de panelen en maakt ze iets minder efficiënt dan ze anders zouden zijn.

Deze vermindering van de efficiëntie wordt echter ruimschoots gecompenseerd door het feit dat zwarte panelen monokristallijne cellen met een hoger rendement gebruiken en dus de onderliggende technologie optimaal is in termen van efficiëntie. Jacob Marsh maakt enkele geldige opmerkingen over de verschillen tussen zwarte monokristallijne en blauwe polykristallijne zonnepanelen. Zoals u kunt zien, zijn de afzonderlijke cellen in deze zwarte panelen niet langer zichtbaar en hebben de panelen ook zwarte kaders. Tijdens de levensduur van uw zwarte panelen genereert uw systeem dus minder energie in vergelijking met standaardpanelen.

Polykristallijne zonnecellen zijn blauwachtig van kleur en hebben over het algemeen een lager rendement en een lagere prijs. De meeste zonnepanelen hebben een blauwe tint en zijn gemaakt van polykristallijn silicium, terwijl het kleinere percentage dat zwart lijkt, is gemaakt van monokristallijn silicium. Ik geloof dat monokristallijne zonnepanelen over het algemeen efficiënter zijn dan polykristallijne panelen, maar ook duurder zijn. In een standaardpaneel is de achterkant wit, zodat de zonnecellen een zichtbaar raster creëren tegen die witte achtergrond.

Vanwege hun uniformiteit en de uitlijning van silicium in monokristallijne zonnecellen hebben monokristallijne panelen de neiging om een hoger rendement te hebben dan polykristallijne panelen. Monokristallijne panelen - wat de cellen zwart maakt - zijn ook efficiënter in het omzetten van licht in elektriciteit. Voor de huiseigenaar die op zonne-energie wil gaan en zijn fotovoltaïsche systeem er zo goed mogelijk uit wil laten zien, is het goede nieuws dat er veel alternatieven zijn. Vanwege de lagere kosten van de productie van polykristallijne zonnepanelen, is ongeveer 90 procent van de zonnepanelen die momenteel op de markt zijn polykristallijn, en bijgevolg hebben de meeste zonnepanelen een blauwe tint.

Goed nieuws is, zelfs met zwarte panelen, uw huis zou in de zomer veel koeler moeten zijn met zonnepanelen die een groot deel van uw houtskooldak bedekken.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *