Waarom zijn sommige zonnepanelen zwart?

Monokristallijn silicium maakt zonnepanelen zwart Tijdens het productieproces rangschikt het silicium zichzelf in één richting om één groot kristal te vormen. Vanwege deze opstelling lijkt het licht dat in wisselwerking staat met de monokristallijne cellen zwart voor het menselijk oog.

Waarom zijn sommige zonnepanelen zwart?

Monokristallijn silicium maakt zonnepanelen zwart Tijdens het productieproces rangschikt het silicium zichzelf in één richting om één groot kristal te vormen. Vanwege deze opstelling lijkt het licht dat in wisselwerking staat met de monokristallijne cellen zwart voor het menselijk oog. Zonnepanelen zijn blauw vanwege het type silicium (polykristallijn) dat wordt gebruikt voor een bepaald stel zonnepanelen. De blauwe kleur is grotendeels te danken aan een anti-reflecterende coating die helpt het absorptievermogen en de efficiëntie van de zonnepanelen te verbeteren.

Zwarte zonnepanelen (monokristallijn) zijn vaak efficiënter omdat zwarte oppervlakken het licht natuurlijker absorberen. Over het algemeen zijn zonnepanelen zwart, want hoe meer licht er door een materiaal wordt geabsorbeerd, hoe heter het wordt. Zwarte oppervlakken absorberen zonlicht en worden sneller warm. Omdat zonnepanelen een laag monokristallijn silicium bevatten, reageert de zon er zo mee dat ze er zwart uitzien.

Zonnepanelen die blauw van kleur zijn, bestaan uit kleine siliciumkristallen. Polykristallijne zonnepanelen verspillen heel weinig silicium tijdens het productieproces en zijn daardoor goedkoper. Als u de kosten van uw zonnepaneelsysteem wilt verlagen, zoals de meeste huiseigenaren zijn, zijn blauwe panelen een goede optie. Ik merkte dat mijn Trina-panelen meer KWH produceren op een koele dag in plaats van een stinkende dag van 40 graden, dus ik kan me voorstellen dat de zwarte panelen nog meer lijden.

Vanwege de lagere kosten van de productie van polykristallijne zonnepanelen, is ongeveer 90 procent van de zonnepanelen die momenteel op de markt zijn polykristallijn, en bijgevolg hebben de meeste zonnepanelen een blauwe tint. De term 'zwarte zonnepanelen' verwijst bijna altijd naar monokristallijne panelen die er zwart uitzien. Vanwege hun uniformiteit en de uitlijning van silicium in monokristallijne zonnecellen hebben monokristallijne panelen de neiging om een hoger rendement te hebben dan polykristallijne panelen. Sommige mensen zweren bij de voordelen van kinetische zonne-energie, terwijl anderen denken dat potentiële zonne-energie de juiste keuze is.

Zwarte oppervlakken absorberen deze stralen het snelst, waardoor ze warm genoeg zijn voor een grotere efficiëntie bij het omzetten van zonne-energie in elektriciteit. In sommige gevallen kunnen zonnepanelen in andere kleuren komen, zoals blauw of groen en deze cellen werken meestal beter wanneer ze op een dak met schaduw worden geplaatst, omdat hun kleur minder licht reflecteert dan zwarte. De SunPower-panelen hierboven hebben geen rails op het oppervlak van hun zonnecellen omdat ze N-type cellen gebruiken met tussengedigiteerd achtercontact. Dus als u van het gestroomlijnde uiterlijk van zwarte panelen houdt en hun efficiëntie waardeert, is het de moeite waard om naar het prijsverschil te kijken.

Neem vandaag nog contact op met Suntuity Solar om uw opties te bespreken voor een zonnepaneelsysteem dat aan uw voorkeuren voldoet. Vanwege hun kosteneffectiviteit en behoorlijke efficiëntie is ongeveer 90% van de zonnepanelen die momenteel op de markt zijn polykristallijn. Het is belangrijk om te weten dat deze panelen meer warmte absorberen dan welke andere kleuroptie dan ook, wat een goede zaak kan zijn voor huiseigenaren omdat ze op de lange termijn meer elektriciteit zullen produceren. De manier waarop de polykristallijne cellen licht weerkaatsen, gecombineerd met de anti-reflecterende coating die erop is aangebracht, geven deze zonnepanelen zowel hun blauwe uitstraling als een beetje een glimp.

Zwarte zonnepanelen kunnen uw huis warmer maken omdat ze 30% meer warmte absorberen en vasthouden dan zonnepanelen van andere kleuren.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *