Wat zijn 10 nadelen van zonne-energie?

De grootte van het systeem is afhankelijk van uw beschikbare ruimte. Vereist zonnig weer om het beste te werken.

Wat zijn 10 nadelen van zonne-energie?

De grootte van het systeem is afhankelijk van uw beschikbare ruimte. Vereist zonnig weer om het beste te werken. Productie van zonnepanelen kan schadelijk zijn voor het milieu. Zonnepanelen worden bevestigd op hun geïnstalleerde locatie.

Nu de kosten van elektriciteit elk jaar met 3% -5% stijgen, overweegt u misschien alternatieve energiebronnen, zoals zonne-energie. Maar voordat u een zonnestelsel op uw huis gaat installeren, moeten enkele grote nadelen worden afgewogen. Als u zich op een toplocatie bevindt, heeft u geluk dat u een conversieratio van meer dan 22% krijgt, met de beste en duurste technologie die beschikbaar is. Dit betekent dat inwoners in plaatsen als Canada en Rusland een zonne-nadeel hebben.

In plaatsen als Hawaï, waar ze gemiddeld 277 dagen per jaar regen en wolken hebben, is hun locatie ten opzichte van de evenaar echter niet relevant omdat ze gewoon niet genoeg onbewolkt zonlicht hebben dat de grond bereikt. Voor huiseigenaren die zonnepanelen willen installeren, zal het installatiegebied niet zo'n groot probleem zijn, vooral niet wanneer ze meestal op het dak worden geïnstalleerd. Grote bedrijven die veel stroom willen produceren, hebben echter een zeer groot installatiegebied nodig om op consistente basis elektriciteit te leveren. Het grootste zonneveld bevindt zich in Spanje en ligt op ongeveer 173 hectare en levert stroom aan bijna 12.000 huishoudens.

Dat is 173 hectare land dat nergens anders voor kan worden gebruikt, zoals grazende dieren. Volgens de Qualitative Reasoning Group van Northwestern University zetten de meeste zonnepanelen op huizen van mensen slechts 14% van hun beschikbare energie om in stroom. Zelfs de meest efficiënte zonnepanelen van vandaag zetten slechts 22% van hun beschikbare energie om in stroom. Volgens de tweede wet van de thermodynamica zullen zonnecellen nooit 100% efficiëntie bereiken.

De hoogste theoretische maximale efficiëntie is 85%, en dat is met spiegels en motoren om de zon te volgen. Voor een systeem dat de zon niet volgt, is de hoogste theoretische maximale efficiëntie slechts 55%. Hetzelfde geldt voor systemen die de zon volgen op bewolkte dagen. Terugdenkend aan het installatiegebied kan landgebruik door zonnevelden enorm zijn, en in tegenstelling tot windenergie is het delen van het land voor landbouwgebruik geen optie.

Zonne-energie heeft ook invloed op landgebruik als het gaat om mijnbouw en productie van materialen die nodig zijn om fotovoltaïsche energie te produceren. Onder de verbindingen die in zonnepanelen worden aangetroffen, is cadmium en lood, extreem giftige metalen. Er worden een aantal andere giftige en gevaarlijke materialen gebruikt bij de productie van zonnepanelen, waaronder galliumarsenide, koper-indium-gallium-diselenide, zoutzuur, zwavelzuur, salpeterzuur, waterstoffluoride, 1,1,1-trichloorethaan en aceton. Zonne-energie zal toegankelijk zijn zolang we de zon hebben, daarom zal zonlicht minstens 5 miljard jaar voor ons beschikbaar zijn, wanneer volgens wetenschappers de zon gaat sterven.

De meeste betrouwbare fabrikanten van zonnepanelen bieden 20-25 jaar garantie. Omdat er geen bewegende delen zijn, is er ook geen slijtage. De omvormer is meestal het enige onderdeel dat na 5-10 jaar moet worden vervangen omdat het continu werkt om zonne-energie om te zetten in elektriciteit en warmte (zonne-PV vs. Naast de omvormer hebben de kabels ook onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat uw zonne-energiesysteem op maximale efficiëntie werkt.

Dus, nadat u de initiële kosten van het zonnestelsel hebt gedekt, kunt u zeer weinig uitgaven verwachten voor onderhouds- en reparatiewerkzaamheden. Vul het formulier in slechts 1 minuut in. De initiële kosten voor de aanschaf van een zonnesysteem zijn vrij hoog. Dit omvat het betalen voor zonnepanelen, omvormer, batterijen, bedrading en de installatie.

Niettemin ontwikkelen zonnetechnologieën zich voortdurend, dus het is veilig om aan te nemen dat de prijzen in de toekomst zullen dalen. Hoewel vervuiling door zonne-energiesystemen veel minder is in vergelijking met andere energiebronnen, kan zonne-energie in verband worden gebracht met vervuiling. Transport en installatie van zonnesystemen zijn in verband gebracht met de uitstoot van broeikasgassen. Het kan ook tot 10 jaar tot 15 jaar duren voordat u break-even kunt gaan met uw initiële investering.

Het gaat er niet om hoeveel terugverdientijd is, alles wat onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen kan verminderen, is het proberen waard. Er is veel gedocumenteerd over de inefficiëntie van zonne-energie. De meeste mensen begrijpen niet wat efficiëntie betekent. Mensen kijken naar 15% efficiëntie en denken dat het niet goed genoeg is.

Ze vinden dat de ideale efficiëntie 100% zou moeten zijn. Efficiëntie heeft alles te maken met de hoeveelheid ruimte die nodig is om energie op te wekken. Het zou je choqueren om te weten dat een zonnepaneel van 250 watt met 15% efficiëntie hetzelfde vermogen produceert als een zonnepaneel van 250 watt met 20% efficiëntie. Het verschil wordt weergegeven in grootte.

Kleinere panelen zijn doorgaans efficiënter dan grotere panelen. Dit toont aan dat de droom van 2050 werkelijkheid zal worden. Zonne-elektriciteit heeft ook een uitstekende back-up geboden voor conventionele elektriciteit, die gevoelig is voor frequente onderbrekingen. Ik volg al een tijdje een bericht op Wiki Answers over de voor- en nadelen van zonne-energie en wilde de resultaten delen.

De discussie is een tijdje geleden begonnen en heeft veel feedback gekregen. We kunnen zonnepanelen gebruiken om elektriciteit op te wekken, maar ze kunnen daarbij uw dak beschadigen. Zonne-energie kan worden gebruikt om elektriciteit op te wekken in gebieden zonder toegang tot het energienet, om water te distilleren in gebieden met beperkte schone watervoorraden en om satellieten in de ruimte van stroom te voorzien. Hoe meer elektriciteit je wilt produceren, hoe meer zonnepanelen je nodig hebt, omdat je zoveel mogelijk zonlicht wilt verzamelen.

Iemand die bijvoorbeeld in Seattle woont, heeft misschien gewoon een wat groter zonnestelsel nodig om dezelfde resultaten te krijgen als iemand in Zuid-Californië. Professionele zonne-installateurs hebben expertise in het ontwerpen van zonnesystemen voor woningen, zodat het systeem de maximale hoeveelheid zonlicht opvangt en u het meeste geld bespaart op uw elektriciteitsrekening. Elke situatie is anders, afhankelijk van de locatie, huis, lokale zonne-stimulansen, beschikbaarheid van ervaren zonne-installateurs en het energieverbruik van thuis. Dat gezegd hebbende, het installeren van zonne-energie vermijdt elektriciteitsrekeningen voor nutsbedrijven, dus het betaalt zichzelf in de loop van de tijd meer dan terug.

Het totale out-of-pocket prijskaartje voor een zonnepaneelsysteem is afhankelijk van belastingkredieten, kortingen en de financieringsoptie die u kiest. De milieueffecten van zonne-energie zijn land- en watergebruik en vervuiling, verlies van leefgebied en gebruik van zeer gevaarlijke materialen in het productieproces. Nadelen van zonne-energie zijn onder meer hoge initiële kosten, een onvermogen om op elk daktype te werken, en het kan moeilijk zijn om een lokale installateur te vinden, afhankelijk van waar u woont. Bovendien zijn de kosten van zonne-energie het afgelopen decennium met meer dan 70 procent gedaald, zijn de kosten van elektriciteit met ongeveer vijf procent gestegen en die trend in stijgende elektriciteitskosten zal naar verwachting doorgaan.

Hoewel er elke dag veel goede dingen worden gezegd over zonne-energie, moeten mensen zich vertrouwd maken met de nadelen van zonne-energie voordat ze financiële middelen inzetten. Hoewel meer uren directe blootstelling aan de zon inderdaad een zonnestelsel zal helpen meer elektriciteit op te wekken, zijn moderne panelen behoorlijk efficiënt en kunnen ze nog steeds energie opwekken bij weinig licht. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *