Werken zonnepanelen in een black-out?

De enige manier waarop uw zonnepanelen stroom kunnen blijven opwekken tijdens een black-out, is de opslag van zonnebatterijen. Tegenwoordig zien steeds meer nutsbedrijven het belang van zonneopslag en vinden ze manieren om meer hernieuwbare energie in hun infrastructuur op te nemen.

Werken zonnepanelen in een black-out?

De enige manier waarop uw zonnepanelen stroom kunnen blijven opwekken tijdens een black-out, is de opslag van zonnebatterijen. Tegenwoordig zien steeds meer nutsbedrijven het belang van zonneopslag en vinden ze manieren om meer hernieuwbare energie in hun infrastructuur op te nemen. Zonne-energie wordt aangedreven door zonnepanelen. Deze panelen absorberen de energie van de zon om gelijkstroom (DC) elektriciteit te creëren.

Aangezien de meeste vestigingen en huizen echter op wisselstroom (AC) elektriciteit werken, wordt gelijkstroomelektriciteit via een omvormer omgezet in AC-elektriciteit. Zodra zonne-energie is omgezet in wisselstroom, voedt het uw huis. Daarom kunnen zonnepanelen niet als back-up dienen als AC-elektriciteit uitvalt tijdens slecht weer of andere gebeurtenissen. Om veiligheidsredenen blijven zonnesystemen doorgaans geen elektriciteit produceren in het geval van een stroomstoring.

U kunt de effecten van een black-out echter beperken wanneer u zonnepanelen combineert met een batterijback-upsysteem. Blijf lezen om meer te weten te komen over wat er gebeurt als je zonne-energie hebt en de stroom uitvalt. Ja, zonnepanelen wekken elektriciteit op uit de zon, dus produceren ze overdag elektriciteit tijdens black-outs. Tenzij uw zonnestelsel is geconfigureerd om u in staat te stellen er stroom uit te halen tijdens een black-out, kunt u geen stroom uit uw systeem halen.

De meeste netgekoppelde zonnesystemen zijn niet geconfigureerd om elektriciteit te trekken tijdens black-outs. Om elektriciteit uit uw zonnepanelen te halen tijdens een black-out, hebt u een omvormer nodig die is ontworpen om deze te leveren. De meeste zonnepanelen werken niet in een black-out. Dit komt niet omdat ze zonlicht niet langer in staat zijn om zonlicht om te zetten in elektriciteit, maar vanwege hoe de meeste zonnestelsels werken.

Zonnepanelen hebben zonlicht nodig om gratis elektriciteit voor uw huis op te wekken. Je zou denken dat een stroomstoring bij daglicht geen gevolgen zou hebben voor zonne-klanten, maar dat is meestal niet het geval. Als u afhankelijk bent van uw elektriciteitsnet, verliest u stroom wanneer de rest van hun klanten dat doet. Solar Energy World biedt een verscheidenheid aan best-in-class merken voor zonne-energieopslag, waaronder Tesla, Enphase en SolarEdge met zonnepaneelinstallatie, zodat u zich nooit meer zorgen hoeft te maken over stroomuitval.

Netgekoppelde systemen moeten zich houden aan de regels van het nutsbedrijf, en dat betekent geen elektriciteit wanneer het net uitvalt, tenzij je een zonnestelsel met batterijondersteuning hebt. Je bent immers niet volledig afhankelijk van het net om je elektriciteit te krijgen; het komt allemaal van het zonlicht dat op je zonnepanelen valt. De enige manier om uw risico op een black-out te verminderen, is door de zonne-energie die uw systeem ter plaatse opwekt op te slaan. Om de nutswerkers en het net zelf te beschermen, moeten alle netgekoppelde zonne-energie-omvormers automatisch worden uitgeschakeld wanneer het net uitvalt en de stroom uitvalt.

Zonnepanelen wekken midden op de dag veel energie op als de zon hoog staat, maar minder tijdens piekuren in de avond. Het aantal panelen dat op een omvormer kan of moet worden aangesloten, is afhankelijk van de capaciteit van de panelen en van de omvormer. Als u wilt weten hoe u zonnepanelen tijdens een stroomstoring op de meest kostenefficiënte manier kunt gebruiken, overweeg dan de opslag van back-upbatterijen op zonne-energie. Bovendien heb je niet de mogelijkheid om elektriciteit uit het net te halen voor het geval je zonnestelsel niet genoeg elektriciteit opwekt en de energie die je hebt opgeslagen op is.

Zonnepanelen kunnen uw huis of bedrijf niet van elektriciteit voorzien tijdens een stroomstoring. Met een zonnebatterij kunt u die stroom opbergen en later gebruiken, hetzij om aan uw behoeften te voldoen tijdens de piek of zelfs om het volledig over te nemen wanneer de stroom uitvalt. Wanneer zonnepanelen elektriciteit produceren, stroomt deze in het net en wordt de productie gecontroleerd en bijgeschreven op het account van een huiseigenaar (dit is wanneer uw meter achteruit rolt). Huiseigenaren die hun zonnestelsel bezitten, genereren extra inkomsten en maken winst met de overtollige energie die hun systeem produceert.

Zonnepanelen alleen werken niet tijdens een stroomstoring, een back-upsysteem voor de batterij moet extra ondersteuning bieden. Zonne-energie is niet alleen schoon en duurzaam, maar biedt ook besparingen op de elektriciteitskosten op de lange termijn, waardoor het. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *