Waarom zijn zonnepanelen zwart?

Monokristallijn silicium maakt zonnepanelen zwart Tijdens het productieproces rangschikt het silicium zichzelf in één richting om één groot kristal te vormen. Vanwege deze opstelling lijkt het licht dat in wisselwerking staat met de monokristallijne cellen zwart voor het menselijk oog.

Waarom zijn zonnepanelen zwart?

Monokristallijn silicium maakt zonnepanelen zwart Tijdens het productieproces rangschikt het silicium zichzelf in één richting om één groot kristal te vormen. Vanwege deze opstelling lijkt het licht dat in wisselwerking staat met de monokristallijne cellen zwart voor het menselijk oog. Zwarte fotovoltaïsche panelen zijn gemaakt van eenkristallijn silicium dat bekend staat als monokristallijn. Deze zonnepanelen zijn uiterst efficiënt en functioneren goed bij weinig licht.

Vanwege hun efficiëntie heb je minder zwarte panelen nodig. Als u met beperkte ruimte werkt, zijn zwarte zonnepanelen een praktische oplossing. zwarte zonnepanelen zijn nieuwer, wat betekent dat ze de nieuwste technologie bieden. Als het gaat om de esthetiek van zonnepanelen, of hoe ze eruit zien, hebben veel mensen het gevoel dat zwarte panelen er gewoon beter uitzien.

Zelfs veel verenigingen van huiseigenaren (HOA's) hebben zwarte panelen nodig. Ze zijn strak en modern en passen vaak perfect in uw dak of hun omgeving. De kleur die je ziet is afkomstig van het zeer kleine deel van het licht dat de panelen reflecteren. Het overgrote deel van het licht wordt geabsorbeerd om elektriciteit op te wekken.

Veel residentiële zonne-installatiebedrijven in het hele land bieden nu standaard volledig zwarte modules aan. Als u de kosten van uw zonnepaneelsysteem wilt verlagen, zoals de meeste huiseigenaren zijn, zijn blauwe panelen een goede optie. Dus als u van het gestroomlijnde uiterlijk van zwarte panelen houdt en hun efficiëntie waardeert, is het de moeite waard om naar het prijsverschil te kijken. Vanwege de lagere kosten van de productie van polykristallijne zonnepanelen, is ongeveer 90 procent van de zonnepanelen die momenteel op de markt zijn polykristallijn, en bijgevolg hebben de meeste zonnepanelen een blauwe tint.

Dus als een zwart object (bijvoorbeeld een zwart zonnepaneel) meer energie absorbeert dan een blauw object (zoals een blauw zonnepaneel), waarom zijn blauwe zonnepanelen dan nog steeds in gebruik? Waarom zijn zonnepanelen niet zwart, om de maximale hoeveelheid energie uit het licht te absorberen? Hun glanzende blauwe kleur komt van het gebruikte silicium, de manier waarop het tijdens de productie tot een zonnecel wordt gevormd en vaak een antireflectiecoating die de efficiëntie helpt verhogen. Door de manier waarop licht interageert met een monokristallijne siliciumlaag, lijken monokristallijne zonnepanelen zwart van kleur. En het belangrijkste van alles, het installeren van beide soorten panelen zal uw maandelijkse energierekening aanzienlijk verlagen. Het silicium is allemaal op dezelfde manier georiënteerd in een monokristallijne zonnecel, waardoor één groot siliciumkristal ontstaat.

Zowel zwarte zonnepanelen (monokristallijn) als blauwe zonnepanelen (polykristallijn) hebben hun voordelen. Of je nu besluit om zwart of blauw te gaan en zwarte zonnepanelen of blauwe zonnepanelen te installeren, Solar Sam heeft je gedekt. De verschillen tussen blauwe en zwarte zonnepanelen die tegenwoordig op de markt zijn, gaan veel verder dan hun kleur en esthetische aantrekkingskracht. Ik geloof dat monokristallijne zonnepanelen over het algemeen efficiënter zijn dan polykristallijne panelen, maar ook duurder zijn.

Het is eigenlijk de kwaliteit en de methode om blauwe en zwarte zonnepaneelcellen te vervaardigen waardoor ze er enigszins van elkaar verschillen. Aan deze hogere efficiëntie hangt echter een hoger prijskaartje, aangezien monokristallijne zonnepanelen over het algemeen duurder zijn om te produceren en te kopen.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *