Zijn zonnepanelen slecht?

Zonnepanelen zijn slecht voor het milieu omdat er giftige chemicaliën worden gebruikt bij de vervaardiging ervan. De fabricageprocessen bevatten afvalproducten die schadelijk kunnen zijn voor de menselijke gezondheid en de ecologie.

Zijn zonnepanelen slecht?

Zonnepanelen zijn slecht voor het milieu omdat er giftige chemicaliën worden gebruikt bij de vervaardiging ervan. De fabricageprocessen bevatten afvalproducten die schadelijk kunnen zijn voor de menselijke gezondheid en de ecologie. Oude zonnepanelen kunnen giftig afval worden vanwege het gehalte aan zware metalen van de zonnecellen en andere verontreinigingen. Zonnepanelen zijn samengesteld uit fotovoltaïsche (PV) cellen die zonlicht omzetten in elektriciteit.

Wanneer deze panelen op stortplaatsen terechtkomen, gaan waardevolle grondstoffen verloren. En omdat zonnepanelen giftige materialen zoals lood bevatten die kunnen uitlogen als ze kapot gaan, brengt storten ook nieuwe milieugevaren met zich mee. De belangrijkste argumenten tegen zonnepanelen zijn dat ze meer energie en apparatuur voor het verbranden van fossiele brandstoffen nodig hebben om te mijnen, te produceren en te vervoeren dan ze besparen. Een ander argument is dat giftige chemicaliën worden gebruikt in het productieproces die meer kwaad dan goed doen.

Nieuw onderzoek toont, zij het onbedoeld, aan dat het opwekken van elektriciteit met zonnepanelen ook een heel slecht idee kan zijn. In sommige gevallen komt bij de opwekking van elektriciteit door zonnepanelen meer broeikasgassen vrij dan bij het produceren van elektriciteit door gas of zelfs steenkool. Hoewel zonnepanelen worden beschouwd als een vorm van schone, hernieuwbare energie, produceert het productieproces wel broeikasgasemissies. Om zonnepanelen te produceren, moeten fabrikanten bovendien omgaan met giftige chemicaliën.

Zonnepanelen stoten echter geen gifstoffen uit in de atmosfeer omdat ze elektriciteit opwekken. Zonnepanelen die glinsteren in de zon zijn een icoon van alles wat groen is. Maar hoewel het opwekken van elektriciteit door middel van fotovoltaïsche energie inderdaad beter is voor het milieu dan het verbranden van fossiele brandstoffen, hebben verschillende incidenten de productie van deze glanzende symbolen van milieudeugd in verband gebracht met een spoor van chemische vervuiling. En het blijkt dat de tijd die nodig is om de gebruikte energie en de broeikasgassen die worden uitgestoten bij de productie van fotovoltaïsche panelen aanzienlijk verschilt per technologie en geografie.

Mensen gaan niet naar de grote kistenwinkel en kopen zonnepanelen rechtstreeks, ze kopen ze bij bedrijven die ze ook installeren. Een grote meerderheid van de zonnepanelen zal nog steeds in gebruik zijn met een vermogen van 80 procent tot 50+ jaar. Ik zag nogal wat blogs en wetenschappelijke tijdschriften net het 89 procent voordeel van zonne-energie posten, omdat ze niet de moeite namen om de krant te lezen. Het kost u echter ongeveer 1 tot 2 jaar om uw geld terug te hebben na het installeren van een zonnepaneel in uw huis; dit bewijst het een geweldige investering te zijn.

Wanneer u zonne-energie in uw huis gebruikt, verlaagt u uw totale uitstoot van broeikasgassen zoals kooldioxide en verkleint u uw ecologische voetafdruk. Gemeten capaciteitsfactoren voor wind en zon steken minstens even gunstig af bij hun voorspelde waarden als kernreactoren. In welke mate - gebruik een normale ICE-aangedreven AUSSIE-stijl wegtrein die op capaciteit is geladen en de kosten in koolstof zijn lager in vergelijking met de output van de panelen. Dunne-film zonnepanelen zijn het type dat je ziet in zonnecalculators en horloges, en ze bieden de minste efficiëntie.

De IREA is ook van mening dat we tegen die tijd ook elk jaar zes miljoen ton nieuw zonne-e-afval zullen genereren. Maar nogmaals, u zou rekening moeten houden met de energie die nodig is voor een faciliteit die zonnepanelen produceert. Hoewel deze chemicaliën als gevaarlijk kunnen worden beschouwd, zijn ze dat niet als de panelen op uw dak liggen. Dat cijfer omvat zonnepanelen die het einde van hun levensduur hebben bereikt, maar ook zonnepanelen die vroeg werden ontmanteld omdat ze tijdens een storm beschadigd waren, een soort fabricagefout hadden of werden vervangen door een nieuwer, efficiënter model.

Met de hausse in zonnesubsidie gaat het grootste deel van het geld naar de invoer, want daar is de winst - in de marges.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *