Waarom zijn zwarte zonnepanelen?

Absorbeer meer licht door de zwarte kleur. Het ruimtebesparende ontwerp maakt ze aantrekkelijker voor mensen met minder dakruimte.

Waarom zijn zwarte zonnepanelen?

Absorbeer meer licht door de zwarte kleur. Het ruimtebesparende ontwerp maakt ze aantrekkelijker voor mensen met minder dakruimte. De meeste zwarte zonnepanelen gaan aanzienlijk langer mee. In dit geval verwijst het naar het silicium en het proces dat wordt gebruikt om zwarte zonnepanelen te maken.

Omdat het silicium dat voor deze panelen wordt gebruikt zo puur is, ontstaat er één groot siliciumkristal. Dit helpt ook om monokristallijne panelen hun zwarte tint te geven vanwege de manier waarop licht wordt gereflecteerd door het enkele siliciumkristal. Zwarte fotovoltaïsche panelen zijn gemaakt van eenkristallijn silicium dat bekend staat als monokristallijn. Deze zonnepanelen zijn uiterst efficiënt en functioneren goed bij weinig licht.

Vanwege hun efficiëntie heb je minder zwarte panelen nodig. Als u met beperkte ruimte werkt, zijn zwarte zonnepanelen een praktische oplossing. Zonnepanelen zijn efficiënter bij lagere temperaturen, dus het is belangrijk om het systeem zo te ontwerpen dat ze koel blijven. Om de panelen volledig zwart te maken, wordt een donker frame en steunvel gebruikt in plaats van het gebruikelijke zilveren frame en de witte achterkant.

Zwart absorbeert meer warmte, verwarmt de panelen en maakt ze iets minder efficiënt dan ze anders zouden zijn. Deze vermindering van de efficiëntie wordt echter ruimschoots gecompenseerd door het feit dat zwarte panelen monokristallijne cellen met een hoger rendement gebruiken en dus de onderliggende technologie optimaal is in termen van efficiëntie. Tijdens het productieproces begint het silicium dat wordt gebruikt om blauwe zonnepanelen te maken evenveel afzonderlijke kristallen. Een van de grootste zorgen die huiseigenaren hebben voordat ze zonne-energie krijgen, is hoe het eruit zal zien - en of het hun aantrekkingskracht op huis of stoeprand zal devalueren.

Als esthetiek belangrijk voor u is, kan het verschil tussen zwarte monokristallijne en blauwe polykristallijne panelen een verschil maken in uw beslissingen over zonnewinkelen. Vanwege de kosteneffectieve methode om polykristallijne zonnecellen te produceren, kwamen ze echter naar voren als een dominante technologie voor de markt voor residentiële zonnepanelen. Polykristallijne zonnepanelen hebben een minder intensief productieproces (het silicium is minder zuiver en hoeft niet uitgelijnd te worden), wat leidt tot lagere prijzen voor consumenten en installateurs. Ik merkte dat mijn Trina-panelen meer KWH produceren op een koele dag in plaats van een stinkende dag van 40 graden, dus ik kan me voorstellen dat de zwarte panelen nog meer lijden.

Niet zwart zeggen is altijd het juiste antwoord, maar balans is belangrijk - kijk dus altijd naar beide kanten van de medaille. Met een achtergrond in milieu- en geologische wetenschap, Jacob brengt een analytisch perspectief en passie voor natuurbehoud om zonne-shoppers te helpen de juiste energiekeuzes te maken voor hun portemonnee en het milieu. En de zonne-industrie is de uitdaging aangegaan, met innovaties zoals dakpanelen, complete PV-daken en zonnetegels. Verwissel de witte achterkant voor een zwarte, en je krijgt een paneel dat van een afstand bijna helemaal donker lijkt.

Omdat je tijdens het productieproces geen 100% cellen kunt afdrukken met slechts één kleur, dus als iedereen alleen zwarte kleurcellen koopt, zullen er veel donkerblauwe celvoorraden opgestapeld zijn. Het op deze manier integreren van zonne-energie is echter alleen echt geschikt voor nieuwbouw of daken die worden gerenoveerd. Zowel hun aanloop- als installatiekosten zijn aanzienlijk goedkoper in vergelijking met zwarte zonnepanelen. Het verschil is dat een meer esthetisch dak gevolgen kan hebben voor de wederverkoopwaarden van huizen; voor de juiste koper zou deze extra waarde (of beter gezegd het gebrek aan waardeverlies) meer kunnen betekenen dan de volledige kosten van het zonnepaneelsysteem, vooral in het licht van de typische huizenprijzen in grote steden.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *