Waarom zijn zonnepanelen zwart en niet wit?

Volledig zwarte panelen warmen niet alleen sneller op, maar zorgen ook voor minder lichtopname. Op panelen met witte platen wordt ongebruikt licht gereflecteerd en vervolgens opgesloten om door de zonnecel te worden gebruikt.

Waarom zijn zonnepanelen zwart en niet wit?

Volledig zwarte panelen warmen niet alleen sneller op, maar zorgen ook voor minder lichtopname. Op panelen met witte platen wordt ongebruikt licht gereflecteerd en vervolgens opgesloten om door de zonnecel te worden gebruikt. Dit verhoogt de stroom van de cel en maakt cellen met wit vel iets efficiënter. Waarom zijn zonnepanelen zwart? Fabrikanten gebruiken hoogwaardige siliciumkristallen om monokristallijne zonnecellen te maken.

Tijdens het productieproces rangschikt het silicium zich in één richting om één groot kristal te vormen. Vanwege deze opstelling lijkt het licht dat in wisselwerking staat met de monokristallijne cellen zwart voor het menselijk oog. Over het algemeen zijn zonnepanelen zwart, want hoe meer licht er door een materiaal wordt geabsorbeerd, hoe heter het wordt. Zwarte oppervlakken absorberen zonlicht en worden sneller warm.

Omdat zonnepanelen een laag monokristallijn silicium bevatten, reageert de zon er zo mee dat ze er zwart uitzien. De kleur die je ziet is afkomstig van het zeer kleine deel van het licht dat de panelen reflecteren. Het overgrote deel van het licht wordt geabsorbeerd om elektriciteit op te wekken. Er zijn veel verschillende soorten zonnepanelen op de markt en elk is ontworpen voor een specifiek doel.

Northwest Electric and Solar uit Washington werkt aan zowel residentiële als commerciële projecten, maar houdt het eenvoudig voor huiseigenaren. De zwarte kleur houdt echter wat warmte vast, dus zwarte achterbladen kunnen heter worden dan traditionele witte achterbladen. Ze worden op dezelfde manier vervaardigd via dezelfde processen, behalve dat zwarte kleefstoffen kunnen worden gebruikt rond aansluitdozen en andere elektronica op volledig zwarte modules. Nu je de fundamentele verschillen tussen zwarte en blauwe zonnepanelen begrijpt, wil je waarschijnlijk weten of zwarte panelen beter zijn dan blauwe panelen voor zonne-installaties thuis.

Anderzijds, de vooruitgang in de fotovoltaïsche technologie belooft zowel hogere efficiëntieniveaus als lagere kosten voor de zwarte panelen. Dit zou een voordeel moeten zijn voor huiseigenaren, omdat zwarte zonnepanelen op de lange termijn meer elektriciteit zullen produceren en zichzelf sneller terugbetalen dan andere kleuren. Zwarte achterbladen zorgen voor een meer uniforme uitstraling van het zonnepaneel, waardoor het opgaat in donkere dakmaterialen. Voor meer informatie over hun verschillen en welke het beste voor u is, bekijk EnergySage's vergelijking van zwart monokristallijn versus Robinson zei dat Northwest Electric en Solar het project zullen afronden met zwarte rails of railloze montagesystemen voor de meest visueel aantrekkelijke array.

Houd er wel rekening mee dat de kleur het natuurlijke resultaat is van de manier waarop de panelen worden vervaardigd en dat ze niet alleen in een specifieke kleur zijn geverfd of geverfd. Blader door het huidige nummer en de gearchiveerde nummers van Solar Power World in een eenvoudig te gebruiken formaat van hoge kwaliteit. Als Solar Energy Consultant is het geweldig om een portfolio te hebben met de beste modules op de markt om aan HO-voorkeuren te voldoen. De meeste zonnepanelen hebben een blauwe tint en zijn gemaakt van polykristallijn silicium, terwijl het kleinere percentage dat zwart lijkt, is gemaakt van monokristallijn silicium.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *