Waarom zijn zonnepanelen niet zwart?

Zonnepanelen zijn blauw vanwege het type silicium (polykristallijn) dat wordt gebruikt voor een bepaald stel zonnepanelen. De blauwe kleur is grotendeels te danken aan een anti-reflecterende coating die helpt het absorptievermogen en de efficiëntie van de zonnepanelen te verbeteren.

Waarom zijn zonnepanelen niet zwart?

Zonnepanelen zijn blauw vanwege het type silicium (polykristallijn) dat wordt gebruikt voor een bepaald stel zonnepanelen. De blauwe kleur is grotendeels te danken aan een anti-reflecterende coating die helpt het absorptievermogen en de efficiëntie van de zonnepanelen te verbeteren. Door hun monokristallijne structuur absorberen zwarte zonnepanelen licht en wekken ze efficiënter elektriciteit op dan polykristallijne blauwe zonnepanelen. Omdat je er minder nodig hebt om dezelfde hoeveelheid elektriciteit op te wekken, zijn zwarte panelen op de lange termijn meestal goedkoper en nemen ze minder dakruimte in beslag.

Zwarte zonnepanelen zijn nieuwer, wat betekent dat ze de nieuwste technologie bieden. Als het gaat om de esthetiek van zonnepanelen, of hoe ze eruit zien, hebben veel mensen het gevoel dat zwarte panelen er gewoon beter uitzien. Zelfs veel verenigingen van huiseigenaren (HOA's) hebben zwarte panelen nodig. Ze zijn strak en modern en passen vaak perfect in uw dak of hun omgeving.

Zonnepanelen die blauw van kleur zijn, bestaan uit kleine siliciumkristallen. Polykristallijne zonnepanelen verspillen heel weinig silicium tijdens het productieproces en zijn daardoor goedkoper. Als u de kosten van uw zonnepaneelsysteem wilt verlagen, zoals de meeste huiseigenaren zijn, zijn blauwe panelen een goede optie. Ik wou dat ik kon zeggen dat zwarte backsheets zonnepanelen toestonden om zowel fotonen als witte te vangen, maar dat doen ze niet.

Het verlies aan efficiëntie door het gebruik van zwarte panelen is erg klein en de extra kosten zijn slechts een paar cent per watt, dus als zwarte panelen zijn wat je wilt, ga er dan voor. Het paneelwattage en de module-efficiëntie die u op een datasheet ziet, wordt gemeten onder standaard (flits) testomstandigheden (celtemperatuur van 25 graden). Als u de verschillen tussen zwarte en blauwe zonnepanelen kent, kunt u een weloverwogen keuze maken voor uw huis. Tijdens het productieproces begint het silicium dat wordt gebruikt om blauwe zonnepanelen te maken evenveel afzonderlijke kristallen.

Neem vandaag nog contact op met Suntuity Solar om uw opties te bespreken voor een zonnepaneelsysteem dat aan uw voorkeuren voldoet. Het is eigenlijk de kwaliteit en de methode om blauwe en zwarte zonnepaneelcellen te vervaardigen waardoor ze er enigszins van elkaar verschillen. Zwarte achterbladen zorgen voor een meer uniforme uitstraling van het zonnepaneel, waardoor het opgaat in donkere dakmaterialen. Je hebt doorgaans minder zwarte zonnepanelen nodig dan polykristallijne zonnepanelen om dezelfde hoeveelheid energie op te wekken, waardoor zwarte zonnepanelen de betere optie zijn als het gaat om ruimtebesparing.

De term 'zwarte zonnepanelen' verwijst bijna altijd naar monokristallijne panelen die er zwart uitzien. Voor zover ik weet, werken zonnepanelen door lichtenergie te absorberen en dit vervolgens om te zetten in elektrische energie. De blauwe polykristallijne zonnepaneelcellen produceren minder afval in het productieproces in vergelijking met de monokristallijne cellen. Ik eindigde met die LG Neon 2 (niet-zwarte) panelen als middenweg, omdat ze zwarte frames hebben en er voor mijn ogen een stuk mooier uitzien dan blauwe panelen met zilveren frames.

Dit helpt ook om monokristallijne panelen hun zwarte tint te geven vanwege de manier waarop licht wordt gereflecteerd door het enkele siliciumkristal.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *