Moeten zonnepanelen zwart zijn?

Het lange antwoord is veel ingewikkelder en u kunt niet zomaar zonnepanelen in verschillende kleuren bestellen die bij uw huis passen. Over het algemeen zijn gekleurde panelen duurder en genereren ze minder stroom.

Moeten zonnepanelen zwart zijn?

Het lange antwoord is veel ingewikkelder en u kunt niet zomaar zonnepanelen in verschillende kleuren bestellen die bij uw huis passen. Over het algemeen zijn gekleurde panelen duurder en genereren ze minder stroom. Het antwoord kwam in de weg van de zogenaamde geheel zwarte zonnepanelen. Deze modules hebben een veel donkerder uiterlijk dan andere soorten zonnepanelen.

Over het algemeen zijn zonnepanelen zwart, want hoe meer licht er door een materiaal wordt geabsorbeerd, hoe heter het wordt. Zwarte oppervlakken absorberen zonlicht en worden sneller warm. Omdat zonnepanelen een laag monokristallijn silicium bevatten, reageert de zon er zo mee dat ze er zwart uitzien. Volledig zwarte zonnepanelen worden volgens dezelfde procedures vervaardigd, met de uitzondering dat ze zwarte lijmen kunnen gebruiken rond hun aansluitdozen en aanverwante elektronica.

Witte zonnepanelen zijn ook een andere optie die het bekijken waard is, maar het is belangrijk om te weten dat ze niet zo efficiënt zijn en dat het dus een tijdje kan duren om zichzelf terug te betalen. Als ze aan de voorkant moeten worden geïnstalleerd en je wilt mooiere zonnepanelen, dan zijn de volledig zwarte modellen waarschijnlijk de beste optie voor jou. Maar als het gaat om efficiëntie en kosteneffectiviteit, lijdt het geen twijfel dat zwarte zonnepanelen een uitstekende keuze zijn. Ik vind het leuk dat de auteur vermeldt dat polykristallijne zonnepanelen een minder intensief productieproces hebben, wat resulteert in lagere prijzen voor consumenten en installateurs.

Tenzij je een echte zonne-nerd bent, wist je waarschijnlijk niet dat er verschillende soorten zonnepanelen waren. De SunPower-panelen hierboven hebben geen rails op het oppervlak van hun zonnecellen omdat ze N-type cellen gebruiken met tussengedigiteerd achtercontact. Sommige mensen zweren bij de voordelen van kinetische zonne-energie, terwijl anderen denken dat potentiële zonne-energie de juiste keuze is. Het paneelwattage en de module-efficiëntie die u op een datasheet ziet, wordt gemeten onder standaard (flits) testomstandigheden (celtemperatuur van 25 graden).

De meeste zonnepanelen hebben een blauwe tint en zijn gemaakt van polykristallijn silicium, terwijl het kleinere percentage dat zwart lijkt, is gemaakt van monokristallijn silicium. Het proces dat wordt gebruikt voor het vervaardigen van zonnepanelen wordt de Czochralski-methode genoemd en wordt toegepast op alle op silicium gebaseerde technologieën. Beide soorten zonnepanelen zijn gemaakt van siliciumkristallen, maar er is een belangrijk verschil in hun productie. Als de modules worden geïnstalleerd op een dakvlak dat niet direct naar voren is gericht, en het huis is twee verdiepingen en ligt direct naast de andere twee huizen aan elke kant, dan is het waarschijnlijk dat de panelen vanaf de grond niet eens duidelijk zichtbaar zijn.

Veel huiseigenaren uit deze huizen willen het uiterlijk van hun huis niet opofferen door panelen te plaatsen (laat staan de lichtblauwe polykristallijne), vooral als ze aan de voorkant zouden gaan.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *