Waarom zijn alle zonnepanelen zwart?

Monokristallijne zonnepanelen zijn zwart Dit maakt ze aanzienlijk efficiënter, vooral omdat zwart als kleur meer lichtabsorberend is dan de blauwe kleur. zwarte zonnepanelen bestaan bijna altijd uit monokristallijn, en dit zijn monokristallijne panelen.

Waarom zijn alle zonnepanelen zwart?

Monokristallijne zonnepanelen zijn zwart Dit maakt ze aanzienlijk efficiënter, vooral omdat zwart als kleur meer lichtabsorberend is dan de blauwe kleur. zwarte zonnepanelen bestaan bijna altijd uit monokristallijn, en dit zijn monokristallijne panelen. Het silicium dat wordt gebruikt in zwarte panelen of monokristallijn is veel zuiverder en verfijnder dan het polykristallijne dat wordt gebruikt in blauwe panelen. Zwarte panelen worden vaak gezien als hogere kwaliteit omdat ze meer energie produceren en efficiënter zijn dan polykristallijne panelen.

Er zijn niet veel verschillen tussen"traditionele zonnepanelen” en hun geheel zwarte tegenhangers. Traditionele panelen gebruiken witte achterbladen en zilveren frames, terwijl geheel zwarte modules gebruiken - je raadt het al, zwarte achterbladen en zwarte frames. Ze worden op dezelfde manier vervaardigd via dezelfde processen, behalve dat zwarte kleefstoffen kunnen worden gebruikt rond aansluitdozen en andere elektronica op volledig zwarte modules. Hoewel de zwarte platen en het frame deze zwarte panelen een slanker uiterlijk geven, neemt dit de efficiëntie enigszins af.

Volledig zwarte panelen warmen niet alleen sneller op, maar zorgen ook voor minder lichtopname. Op panelen met witte platen wordt ongebruikt licht gereflecteerd en vervolgens opgesloten om door de zonnecel te worden gebruikt. Dit verhoogt de stroom van de cel en maakt cellen met wit vel iets efficiënter. Over het algemeen zijn alle zwarte panelen echter slechts 0,5% minder efficiënt, dus het is geen groot verschil.

Over het algemeen zijn zonnepanelen zwart, want hoe meer licht er door een materiaal wordt geabsorbeerd, hoe heter het wordt. Zwarte oppervlakken absorberen zonlicht en worden sneller warm. Omdat zonnepanelen een laag monokristallijn silicium bevatten, reageert de zon er zo mee dat ze er zwart uitzien. Hoewel gekleurde zonnepanelen niet zo kosteneffectief zijn als zwarte of donkerblauwe, bent u misschien geïnteresseerd in meer informatie erover, omdat de kosten waarschijnlijk zullen dalen naarmate de productie de vraag inhaalt.

Een van de grootste zorgen die huiseigenaren hebben voordat ze zonne-energie krijgen, is hoe het eruit zal zien - en of het hun aantrekkingskracht op huis of stoeprand zal devalueren. Dus, hoe zit het met alle zwarte zonnepanelen? De meeste fabrikanten van zonnepanelen hebben nu een geheel zwart model, dat steeds populairder wordt bij klanten. Als Solar Energy Consultant is het geweldig om een portfolio te hebben met de beste modules op de markt om aan HO-voorkeuren te voldoen. Zwarte monokristallijne panelen zijn veel aantrekkelijker gebleken voor kopers vanwege de superieure esthetiek en output, vooral omdat de prijzen zijn gedaald en de beschikbaarheid wijdverspreider is geworden.

Om dit grote verschil gelijk te maken, zullen bedrijven als Silfab zonnecellen met een hoger rendement gebruiken in hun volledig zwarte modules. Tenzij je een echte zonne-nerd bent, wist je waarschijnlijk niet dat er verschillende soorten zonnepanelen waren. Maar als je je zorgen maakt dat ze je huis heter maken, is het misschien tijd om andere opties te onderzoeken, zoals blauwe of groene zonnecellen. Robinson zei dat Northwest Electric en Solar het project zullen afronden met zwarte rails of railloze montagesystemen voor de meest visueel aantrekkelijke array.

Deze vermindering van de efficiëntie wordt echter ruimschoots gecompenseerd door het feit dat zwarte panelen monokristallijne cellen met een hoger rendement gebruiken en dus de onderliggende technologie optimaal is in termen van efficiëntie. Verwissel de witte achterkant voor een zwarte, en je krijgt een paneel dat van een afstand bijna helemaal donker lijkt. Goed nieuws is, zelfs met zwarte panelen, uw huis zou in de zomer veel koeler moeten zijn met zonnepanelen die een groot deel van uw houtskooldak bedekken.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *