Welke kleur zonnepanelen zijn het beste?

De kleur van een zonnepaneel hangt af van het type silicium dat tijdens het productieproces wordt gebruikt. zwarte zonnepanelen zijn efficiënter omdat monokristallijn silicium zonlicht effectiever opvangt dan de polykristallijne variant.

Welke kleur zonnepanelen zijn het beste?

De kleur van een zonnepaneel hangt af van het type silicium dat tijdens het productieproces wordt gebruikt. zwarte zonnepanelen zijn efficiënter omdat monokristallijn silicium zonlicht effectiever opvangt dan de polykristallijne variant. Zwarte monokristallijne zonnepanelen presteren beter bij warmer weer. Bij alle zonnecellen daalt de elektriciteitsproductie naarmate de temperatuur stijgt.

Deze degradatie van de output is echter minder ernstig bij zwarte panelen in vergelijking met blauwe panelen. De uniforme uitlijning van siliciumkristallen in een monokristallijn paneel maakt deze panelen energiezuiniger. Naast de energie-efficiëntie absorberen zwarte panelen meer licht dan blauwe. Dit betekent dat zwarte panelen meer zonnestralen kunnen absorberen en meer zonne-energie kunnen genereren.

Dit leidt ertoe dat er meer energie wordt geproduceerd voor uw huis of bedrijf. Blauwe zonnepanelen en hun voordelen Zonnepanelen die blauw van kleur zijn, bestaan uit kleine siliciumkristallen. Polykristallijne zonnepanelen verspillen heel weinig silicium tijdens het productieproces en zijn daardoor goedkoper. Als u de kosten van uw zonnepaneelsysteem wilt verlagen, zoals de meeste huiseigenaren zijn, zijn blauwe panelen een goede optie.

Zwarte zonnepanelen en hun voordelen. Vanwege hun verhoogde efficiëntie zijn zwarte zonnepanelen in staat om meer elektriciteit per vierkante voet te produceren. Dit betekent dat je een kleiner monokristallijn zonnestelsel nodig hebt om dezelfde hoeveelheid energie te produceren als een groter polykristallijn (blauw) zonnestelsel. Het productieproces van zwarte zonnepanelen is vrij complex in vergelijking met hun blauwe neven.

De verschillen tussen blauwe en zwarte zonnepanelen die tegenwoordig op de markt zijn, gaan verder dan hun kleur of esthetische aantrekkingskracht. De overgrote meerderheid van de klanten kiest voor zonne-energie om hun energiekosten te verlagen, dus ze willen geen mooie zonnepanelen die meer kosten en minder effectief werken, alleen omdat ze misschien een andere kleur hebben. Solar Sam is een snelgroeiende, lokale leverancier voor zonne-energie in Missouri en Illinois solar met veel topmerken monokristallijne zonnepanelen en polykristallijne zonnepanelen. Het zal u misschien verbazen dat de kleur van zonnepanelen niet alleen een esthetische keuze is van de fabrikanten.

Hoewel zwarte en blauwe panelen bijna op dezelfde manier worden geproduceerd, interageert licht anders met een eenkristal (monokristallijne) cel dan een cel die bestaat uit vele kristallen (polykristallijn). Kleurstoffen en coatings zijn niet goed bestand tegen zware omstandigheden, dus het is waarschijnlijk dat gekleurde panelen uiteindelijk hun levendigheid verliezen gedurende de levensduur van 25 jaar van een paneel. Neem vandaag nog contact op met Suntuity Solar om uw opties te bespreken voor een zonnepaneelsysteem dat aan uw voorkeuren voldoet. Wanneer u uw opties voor zonnepanelen onderzoekt, merkt u misschien dat sommige panelen zwart en sommige blauw zijn.

Dit proces levert veel minder afvalmateriaal op in vergelijking met de productie van monokristallijne zonnepanelen. De term 'zwarte zonnepanelen' verwijst bijna altijd naar monokristallijne panelen die er zwart uitzien.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *