Kunnen zonnepanelen wit zijn?

Elke zonnetechnologie op basis van kristallijn silicium kan nu worden gebruikt om witte - en gekleurde - modules te vervaardigen. Vraag PV-specialisten of witte zonnetechnologie mogelijk is.

Kunnen zonnepanelen wit zijn?

Elke zonnetechnologie op basis van kristallijn silicium kan nu worden gebruikt om witte - en gekleurde - modules te vervaardigen. Vraag PV-specialisten of witte zonnetechnologie mogelijk is. Ze beweren dat het niet kan omdat licht zou worden gereflecteerd, in tegenstelling tot hun obsessie om efficiënte zonnepanelen te maken. Bij ISSOL zorgen we voor architecten en laten we zien dat het mogelijk is en tegelijkertijd een hoge efficiëntie garanderen.

Witte zonnepanelen zijn een opkomende technologie en kunnen kostbaar zijn om te produceren. Momenteel maken slechts een handvol bedrijven witte zonnepanelen. Veel meer bedrijven proberen echter zonnetechnologieën te ontwikkelen die passen bij een breed scala aan producten, soorten gebouwen en kleuren. Kleurrijkere zonnepanelen groen bijvoorbeeld of geel nemen nog minder energie op, waardoor zo'n verfbeurt op de lange termijn vreselijk duur is.

CSEM, een Zwitsers technologiebedrijf zonder winstoogmerk, heeft een technologie bedacht waarmee zonnepanelen precies dat kunnen doen. De onderzoekers hebben zich gericht op witte zonnepanelen, niet alleen vanwege de veelzijdigheid van de kleur, maar omdat witte zonnepanelen koeler zouden blijven, wat hun efficiëntie verhoogt, en het gebruik ervan over grote delen zoals het dak de gebouwen zelf koeler zou houden, wat de energievraag zou verminderen van koelgebouwen. Tegelijkertijd is het transparant voor de onzichtbare delen, zoals ultraviolet, die het zonnepaneel nodig heeft voor de productie van elektriciteit. Er is de afgelopen tien jaar veel moeite gedaan om transparante zonnecellen te ontwikkelen die kunnen worden gebruikt in doorzichtige zonnepanelen.

De onderzoekers werkten eerst aan groene panelen en het enige wat ze hoeven te doen is de truc herhalen voor blauwe en rode panelen om elke andere kleur te creëren. Als dat het geval blijkt te zijn, kunnen deze panelen essentieel blijken te zijn om zonne-energie naar alle nieuwe plaatsen te brengen zonder dat we het ooit merken, wat vrijwel precies het punt is. De effectiviteit van witte zonnepanelen combineert de warmtereflecterende eigenschappen van witte verf met de energieproducerende vermogens van zonnetechnologieën. Maar wat er ook gebeurt, experts zeggen dat zonne-energie stijgt en dat het nieuwe onderzoek waarschijnlijk zijn steentje bijdraagt om dingen vooruit te helpen.

Neder zei dat de volgende stap voor het onderzoek zou kunnen zijn om grootschalige gekleurde zonnepanelen te ontwikkelen, hoewel er geen formele plannen zijn om de technologie te commercialiseren. Dus creëerden de onderzoekers panelen die van kleur kunnen veranderen zonder in te boeten aan efficiëntie, zoals ze uitleggen in Applied Physics Letters. Dit zijn zeker geen doorsnee zonnepanelen, aangezien het grote delen zijn ingebouwd die bedoeld zijn om op daken te worden geïnstalleerd of als gevelbeplating voor gebouwen. En nu zeggen onderzoekers in Nederland dat ze een proces hebben ontwikkeld om conventionele blauwzwarte zonnepanelen heldergroen te maken.

Een ander voordeel is dat u ze overal kunt plaatsen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat ze opvallen, en het geeft architecten veel meer speelruimte bij het ontwerpen van gebouwen met zonnetechnologieën. En in tegenstelling tot de huidige gekleurde panelen, die het uiterlijk drastisch zullen veranderen afhankelijk van de hoek waaronder u ze bekijkt, ziet een groen paneel met deze nieuwe methode er groen uit, ongeacht waar u staat. Het is veilig om te zeggen dat ze aanzienlijk meer kosten dan standaardpanelen vanwege hun grootte, gebruik en beperkte productie.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *