Waarom zijn de meeste zonnepanelen zwart?

Door de manier waarop licht interageert met een monokristallijne siliciumlaag, lijken monokristallijne zonnepanelen zwart van kleur. Het proces van het uitlijnen van het silicium in één kristal, bekend als het Czochralski-proces, is energie-intensief en resulteert in wat verspild silicium.

Waarom zijn de meeste zonnepanelen zwart?

Door de manier waarop licht interageert met een monokristallijne siliciumlaag, lijken monokristallijne zonnepanelen zwart van kleur. Het proces van het uitlijnen van het silicium in één kristal, bekend als het Czochralski-proces, is energie-intensief en resulteert in wat verspild silicium. zwarte zonnepanelen bestaan bijna altijd uit monokristallijn, en dit zijn monokristallijne panelen. Het silicium dat wordt gebruikt in zwarte panelen of monokristallijn is veel zuiverder en verfijnder dan het polykristallijne dat wordt gebruikt in blauwe panelen.

Zwarte panelen worden vaak gezien als hogere kwaliteit omdat ze meer energie produceren en efficiënter zijn dan polykristallijne panelen. De meeste zonnepanelen zijn zwart of blauw als gevolg van de manier waarop het silicium wordt gemaakt tijdens het productieproces. Bovendien zijn fabrikanten, installateurs en de meerderheid van de klanten gericht op efficiëntie, dus installateurs zijn vaak terughoudend om met de huidige versie van gekleurde zonnepanelen te werken vanwege de lagere efficiëntieproblemen en hogere kosten. U moet een installateur vinden die bereid is om in de ontwerpfase met u samen te werken om een PV-systeem te maken dat die panelen met een lager rendement gebruikt en toch het meeste vermogen creëert.

Vanwege het type silicium (polykristallijn) dat wordt gebruikt, zijn bepaalde sets zonnepanelen blauw. De blauwe kleur is voornamelijk te danken aan een anti-reflecterende coating die helpt om het absorptievermogen en de efficiëntie van de zonnepanelen te verbeteren. Zwarte oppervlakken absorberen meer licht, zodat zwarte zonnepanelen (monokristallijn) efficiënter zijn. Er zijn niet veel verschillen tussen"traditionele zonnepanelen” en hun geheel zwarte tegenhangers.

Traditionele panelen gebruiken witte achterbladen en zilveren frames, terwijl geheel zwarte modules gebruiken - je raadt het al, zwarte achterbladen en zwarte frames. Ze worden op dezelfde manier vervaardigd via dezelfde processen, behalve dat zwarte kleefstoffen kunnen worden gebruikt rond aansluitdozen en andere elektronica op volledig zwarte modules. Zwarte fotovoltaïsche panelen zijn gemaakt van eenkristallijn silicium dat bekend staat als monokristallijn. Deze zonnepanelen zijn uiterst efficiënt en functioneren goed bij weinig licht.

Vanwege hun efficiëntie heb je minder zwarte panelen nodig. Als u met beperkte ruimte werkt, zijn zwarte zonnepanelen een praktische oplossing. Je zou in de verleiding kunnen komen om af te wachten of er andere kleuren beschikbaar komen, vooral na het zien van opties zoals Tesla's eerste Solar Roof tegelontwerpen. Om deze reden zullen veel huiseigenaren kiezen voor zwarte zonnepanelen omdat er minder nodig zijn om dezelfde hoeveelheid energie op te vangen.

Hoewel residentiële zonne-klanten systemen willen met het hoogste vermogen voor maximale besparingen op de energiekosten, heerst esthetiek nog steeds oppermachtig als het gaat om de keuze van zonnepanelen. We werken met u samen vanaf de ontwerpfase tot en met de installatie, en zorgen voor langdurig onderhoud om ervoor te zorgen dat u een zonne-energiesysteem krijgt dat voor u werkt, en geeft u de maximale hoeveelheid energie die uw huis nodig heeft. Zonnedaken hebben echter nog steeds enkele esthetische voordelen voor degenen die het hogere prijskaartje kunnen betalen. Dat kan elk investeringsrendement dat u ervaart met uw zonne-PV-systeem vertragen, vooral omdat deze panelen in het begin duurder zijn.

Polykristallijne zonnepanelen verspillen heel weinig silicium tijdens het productieproces en zijn daardoor goedkoper. Absoluut alle PV-fabrikanten doen hun best om panelen te produceren die aantrekkelijk en efficiënt zijn. Monokristallijne panelen hebben doorgaans een hoger rendement dan polykristallijne panelen als hun uniformiteit en de uitlijning van silicium. Polykristallijne technologie was vroeger goedkoper dan monokristallijn, daarom is de kans groter dat u blauwe panelen ziet in oudere installaties.

Laten we de belangrijkste verschillen tussen zwarte en blauwe zonnepanelen bespreken en de voor- en nadelen van elk. Blader door het huidige nummer en de gearchiveerde nummers van Solar Power World in een eenvoudig te gebruiken formaat van hoge kwaliteit.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *