Waarom zijn alle zwarte zonnepanelen minder efficiënt?

Efficiëntievergelijking Volledig zwarte panelen warmen niet alleen sneller op, maar zorgen ook voor minder lichtopname. Op panelen met witte platen wordt ongebruikt licht gereflecteerd en vervolgens opgesloten om door de zonnecel te worden gebruikt.

Waarom zijn alle zwarte zonnepanelen minder efficiënt?

Efficiëntievergelijking Volledig zwarte panelen warmen niet alleen sneller op, maar zorgen ook voor minder lichtopname. Op panelen met witte platen wordt ongebruikt licht gereflecteerd en vervolgens opgesloten om door de zonnecel te worden gebruikt. Naast energie-efficiëntie absorberen zwarte panelen ook meer licht dan blauwe. Dit betekent dat zwarte panelen meer zonnestralen kunnen absorberen, waardoor meer zonne-energie wordt gegenereerd.

Dit leidt ertoe dat er meer energie wordt geproduceerd voor uw huis of bedrijf. Zonnepanelen zijn efficiënter bij lagere temperaturen, dus het is belangrijk om het systeem zo te ontwerpen dat ze koel blijven. Om de panelen volledig zwart te maken, wordt een donker frame en steunvel gebruikt in plaats van het gebruikelijke zilveren frame en de witte achterkant. Zwart absorbeert meer warmte, verwarmt de panelen en maakt ze iets minder efficiënt dan ze anders zouden zijn.

Deze vermindering van de efficiëntie wordt echter ruimschoots gecompenseerd door het feit dat zwarte panelen monokristallijne cellen met een hoger rendement gebruiken en dus de onderliggende technologie optimaal is in termen van efficiëntie. Door hun monokristallijne structuur absorberen zwarte zonnepanelen licht en wekken ze efficiënter elektriciteit op dan polykristallijne blauwe zonnepanelen. Omdat je er minder nodig hebt om dezelfde hoeveelheid elektriciteit op te wekken, zijn zwarte panelen op de lange termijn meestal goedkoper en nemen ze minder dakruimte in beslag. zwarte zonnepanelen bestaan bijna altijd uit monokristallijn, en dit zijn monokristallijne panelen.

Het silicium dat wordt gebruikt in zwarte panelen of monokristallijn is veel zuiverder en verfijnder dan het polykristallijne dat wordt gebruikt in blauwe panelen. Zwarte panelen worden vaak gezien als hogere kwaliteit omdat ze meer energie produceren en efficiënter zijn dan polykristallijne panelen. Zonnepanelen zijn blauw vanwege het type silicium (polykristallijn) dat wordt gebruikt voor een bepaald stel zonnepanelen. De blauwe kleur is grotendeels te danken aan een anti-reflecterende coating die helpt het absorptievermogen en de efficiëntie van de zonnepanelen te verbeteren.

Zwarte zonnepanelen (monokristallijn) zijn vaak efficiënter omdat zwarte oppervlakken het licht natuurlijker absorberen. De overgrote meerderheid van moderne fotovoltaïsche zonnepanelen is gemaakt van silicium, een niet-metalen element dat in de meeste moderne elektronica wordt gebruikt. De traditionele zonnepanelen zijn niet zo mooi (hoewel, zouden we beweren, niet minder dan tv-antennes, satellietschotels en andere parafernalia op het dak). Ze worden op dezelfde manier vervaardigd via dezelfde processen, behalve dat zwarte kleefstoffen kunnen worden gebruikt rond aansluitdozen en andere elektronica op volledig zwarte modules.

Verschillen in zonnepanelen zijn afkomstig van vele bronnen, de belangrijkste is de zuiverheid van het silicium dat in de module wordt gebruikt. SunPower heeft een technologie gepatenteerd die de draden neemt die normaal gesproken het oppervlak van het paneel rasteren en deze vervangt door achtercontacten die eronder verborgen zijn. Jacob Marsh maakt enkele geldige opmerkingen over de verschillen tussen zwarte monokristallijne en blauwe polykristallijne zonnepanelen. Ik vind het leuk dat de auteur vermeldt dat polykristallijne zonnepanelen een minder intensief productieproces hebben, wat resulteert in lagere prijzen voor consumenten en installateurs.

Polykristallijne zonnepanelen hebben een minder intensief productieproces (het silicium is minder zuiver en hoeft niet uitgelijnd te worden), wat leidt tot lagere prijzen voor consumenten en installateurs. Veel residentiële zonne-installatiebedrijven in het hele land bieden nu standaard volledig zwarte modules aan. Absoluut alle PV-fabrikanten doen hun best om panelen te produceren die aantrekkelijk en efficiënt zijn. Klanten kunnen het paneel onderzoeken waarvan ze denken dat het het beste is voor hun huis en vervolgens bepalen welke zonne-installateur dat paneel gebruikt, maar het is meestal het beste om gewoon samen te werken met een installateur die u vertrouwt en met hun favoriete paneel te gaan, of het nu blauw of zwart is.

De hogere kosten zijn echter voor veel mensen de moeite waard, omdat monokristallijne zonnecelpanelen efficiënter zijn in het opwekken van elektriciteit dan polykristallijne zonnecelpanelen.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *